Fostul președinte francez Nicolas Sarkozy a fost găsi vinovat joi de finanțarea ilegală a campaniei sale electorale din 2012, la doar șapte luni după ce a mai fost condamnat pentru corupție și trafic de influență.
Procurorii au cerut o pedeapsă de un an de închisoare, dintre care șase luni cu executare, împotriva fostului președinte francez Nicolas Sarkozy, judecat pentru cheltuieli excesive în campania pentru alegerile prezidențiale pierdute din 2012.
Un tribunal francez l-a condamnat luni pe fostul președinte Nicolas Sarkozy la 3 ani de închisoare, dintre care unul cu executare, pentru corupție și trafic de influență.
Fostul președinte francez este în arestul poliției din Nanterre, lângă Paris, într-un deschis dosar în urmă cu cinci ani privind finanțarea campaniei prezidențiale pe care a câștigat-o în 2007.
Fostul președinte francez Nicolas Sarkozy s-a pronunțat pentru refondarea proiectului european și pentru un guvern al Schengen compus din miniștrii de interne ai statelor membre, cu un președinte stabil.
În decembrie, francezii votează la alegerile regionale. Ultimele sondaje arată că Frontul Național, formațiune de extrema dreaptă, ar putea câștiga cele mai multe voturi la nivel național.
Când era cazul să ducă negocieri adevărate de aderare cu Turcia, UE, prin liderii Merkel și Sarkozy, făcea tot ce putea ca să le împiedice. Acum, când Turcia e cel mai departe de criteriile de aderare, UE vrea să reia negocierile.
Extrema dreaptă a
Frontului Național a pierdut detașat alegerile locale de duminică (29 martie),
în fața dreptei conservatorilor conduși de fostul șef de stat, Nicolas Sarkozy.
La scrutinul pentru consiliile celor 101 departamente ale Frantei, formatiunea conservatoare UMP a fostului presedinte Nicolas Sarkozy s-a clasat pe primul loc cu circa 31% din voturi. Frontul National, partid de extrema dreapta, ocupa locul al
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.