Președintele american a criticat acordul de ieșire din UE negociat de premierul britanic Boris Johnson, care - potrivit lui - nu permite un tratat comercial cu SUA.
Nigel Farage și europarlamentarii Partidului Brexit s-au întors cu spatele în timpul intonării imnului Uniunii Europene, cu ocazia începerii noii legislaturi.
Alegerile europarlamentare din mai au dus la crearea unui legislativ european în care alianțele vor fi mai greu de construit, mai ales că și grupurile politice s-au reașezat.
Alianța naționaliștilor din Parlamentul European și-a ales un nou nou nume: Identitate și Democrație (ID). Aceasta reunește formațiuni de extremă dreapta și eurosceptice și reprezintă al cincilea grup ca mărime din legislativul UE.
Alegerile europene au debutat joi în Olanda și Marea Britanie, dar în Regatul Unit interesul e destul de scăzut, mai importantă fiind actuala criză guvernamentală provocată, din nou, de discuțiile privind Brexit.
"Balul" european a fost deschis joi de Marea Britanie și Olanda. Irlanda votează vineri, iar Cehia, Letonia, Malta și Slovacia - sâmbătă. Restul, inclusiv România, își aleg eurodeputații duminică.
Președintele Consiliului European, Donald Tusk, a lansat miercuri un nou atac asupra celor care au promovat ieșirea Marii Britanii din urmă fără a avea vreun plan pregătit.
Un raport al Parlamentului European acuză guvernul Ungariei de încăcări ale statului de drept și regulilor democratice, dar premierul Viktor Orban și-a apărat feroce poziția, acuzând minciunile și ipocrizia europenilor.
În prezența președintelui Comisiei Europene, europarlamentarii au dezbătut marți, în plenul de la Strasbourg, stadiul negocierilor privind ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană și au votat o rezoluție în acest sens.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.
Ieri, când realizam acest reportaj încă era pace. Astăzi ne-am trezit de la bubuitul obuzelor undeva departe. Se aud de la Cricova, aici unde locuim, iar în acest moment nu știm cine trage.