Președintele ucrainean Volodimir Zelenski le-a cerut încă o dată aliaților occidentali să autorizeze Kievul să lovească ținte militare aflate în profunzimea teritoriului rus, în special baze aeriene, după un nou atac al forțelor ruse asupra Harkiv.
Liderul CDU, Friedrich Merz, s-a angajat miercuri să facă „tot ce poate” pentru a preveni emiterea permanentă a datoriilor comune europene, o propunere prezentată în raportul lui Mario Draghi privind competitivitatea europeană.
Premierul polonez Donald Tusk și-a anulat vizita în Germania, planificată pentru sfârșitul acestei săptămâni, pe măsură ce relațiile dintre cele două țări se înrăutățesc.
Înaintea unor noi consultări privind migrația, cancelarul german Olaf Scholz a declarat că guvernul a preluat o parte din solicitările opoziției privind reducerea acestui fenomen.
Cancelarul german Olaf Scholz consideră, într-un interviu acordat postului de televiziune ZDF, că Rusia trebuie să participe la o eventuală conferință pentru pace în Ucraina.
Marea Britanie plănuia să deporteze migranții ilegali direct în Rwanda, dar planul a eșuat. Liberalii germani din FDP propun acum același plan, sub supravegherea ONU.
Pe măsură ce partidul de stânga BSW, cu o atitudine prietenoasă față Rusia, a devenit kingmaker în estul Germaniei, susținătorii vocali ai Ucrainei par gata să facă concesii și să-și atenueze retorica pentru a putea forma guverne stabile.
Promițând "un cordon sanitar” contra AfD-ului de extremă dreapta, CDU se confruntă cu discuții dificile privind formarea unei coaliții de guvernare după alegerile din Saxonia și Turingia, fiind forțat să colaboreze cu noul partid de stânga BSW.
Premierul britanic Keir Starmer a anunțat planuri pentru un nou tratat cu Germania, dar a insistat că acest lucru nu va însemna inversarea Brexit-ului, potrivit euronews.com.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.