Suveranul Pontif a deplorat "râurile de sânge și lacrimi" din Ucraina și a formulat un stăruitor apel la încetarea ostilităților, adresat explicit președinților Federației Ruse și Ucrainei, transmite Vatican News.
Suveranul Pontif a vorbit din nou despre știrile false, subliniind că „utilizarea mijloacelor de comunicare digitale, în special a rețelelor sociale, a ridicat o serie de probleme etice grave care necesită o judecată înțeleaptă.
"După cel de-al Doilea Război Mondial a existat multă speranță în Națiunile Unite. Nu vreau să jignesc, știu că sunt oameni excelenți care muncesc, dar în acest punct nu au puterea de a se impune", afirmă Papa Francisc într-un interviu pentru Telam.
Papa Francisc a lansat luni un apel către comunitatea internațională pentru a ''continua efortul'' vaccinării, spunând că pandemia impune ''o cură de realitate'' în fața propagării ''informațiilor nefondate'', informează AFP, citată de Agerpres.
Preoți catolici germani au organizat duminică și luni peste 100 de slujbe de binecuvântare a cuplurilor de același sex, deși Vaticanul a interzis aprobarea acestora. Președintele Comitetului central al catolicilor germani și-a exprimat îndoielile.
Cele două luni de restricții din cauza pandemiei de COVID-19 au reprezentant un test și pentru BOR, nevoită să renunțe la o serie de ritualuri, pe care le consideră de maximă importanță pentru enoriași.
"Întunericul și moartea nu au ultimul cuvânt" a asigurat Papa Francisc în omilia rostită sâmbătă seara cu ocazia Vigiliei Pascale, subliniind că sărbătoarea Învierii lui Iisus Hristos reprezintă "un anunț al speranței".
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.