Decizia a fost luată vineri de președinții celor cinci state membre ale Uniunii, la reuniunea Înaltului Consiliu al UEE, care s-a desfășurat la Bișkek, a scris președintele Igor Dodon pe Facebook.
Președintele Igor Dodon și președintele Colegiului Comisiei Economice Eurasiatice, Tigran Sarkisyan, au semnat luni un memorandum de cooperare între Comisia Economică Eurasiatică și Republica Moldova.
Republica Moldova trebuie să continue implementarea reformelor, în special în domeniul justiției și luptei împotriva corupției, iar Uniunea Europeană va oferi suport în acest sens.
Premierul moldovean Pavel Filip a avut întâlniri, miercuri și joi, la Bruxelles, cu președintele Consiliului European, Donald Tusk, și cu secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg.
România va susține în continuare doar opțiunea europeană a R. Moldova. Bucureștiul așteaptă consecvență și seriozitate din partea Chișinăului. Declarații în acest sens a făcut joi premierul Sorin Grindeanu, după ședința comună a celor două guverne.
Agenția internațională de rating Moody's a schimbat vineri perspectiva acordată ratingului de țară al Republicii Moldova la „stabilă”, de la „negativă”, menținând în același timp calificativul B3.
Acordul privind înființarea unui Oficiu de Legătură al NATO la Chișinău, semnat marți, la Bruxelles, de premierul moldovean Pavel Filip și secretarul general al Alianței, Jens Stoltenberg a înfuriat politicienii pro-ruși de la Chișinău.
Europarlamentarul PSD Andi Cristea s-a întâlnit marți, la Bruxelles, cu premierul R. Moldova, Pavel Filip. La întâlnire a participat și ministrul de Externe, Andrei Galbur.
Cetățenii moldoveni au avut de ales pentru funcția de președinte între pro-europeana Maia Sandu și pro-rusul Igor Dodon. Ei l-au preferat pe candidatul socialist, într-un scrutin marcat de nereguli în țară și buletine epuizate și cozi în Diaspora.
Grupul PPE din Parlamentul European susține în continuare ideea unui candidat unic proeuropean necompromis pentru scrutinul prezidențial din 30 octombrie.
După ce Guvernul a decis să pună miliardul de dolari furat din sistemul bancar pe spatele cetățenilor, tot mai mulți moldoveni cu dublă cetățenie își stabilesc, fictiv, domiciliul în alte state unde își mută rezidența fiscală și conturile bancare.
Cât de digitale vor fi investițiile în agricultură și în dezvoltarea rurală în ultimii ani? O înrebare la care condițiile pandemiei par să forțeze acțiunea urgentă. O întrebare la care Comisia Europeană răspunde și prin finanțări concrete.