Guvernul ungar a solicitat ajutorul Înaltului Comisar pentru Minorități Naționale al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) pentru a obține amânarea implementării noii legi ucrainene.
La un an de la izbucnirea războiului, miniștrii de externe ai țărilor membre ale Uniunii Europene și-au exprimat sprijinul și solidaritatea cu Ucraina într-un scurt mesaj video, conform publicației maghiare Nepszava.
Bulgaria, Ungaria, România și Slovacia au cerut Comisiei Europene fonduri suplimentare pentru a-și dezvolta infrastructura energetică, astfel încât să poată importa mai mult gaz din Azerbaidjan.
Ungaria finanțează transportul a zece mii de tone de cereale în Africa din Ucraina, în valoare de aproximativ 3,5 milioane de dolari, în cadrul eforturilor depuse în vederea soluționării crizei alimentare globale.
Din păcate, de la începutul invaziei Ucrainei din 24 februarie, ministrul ungar de externe nu a reușit să ajungă în capitala Ucrainei, notează Nepszava.
Ministrul ungar de externe Péter Szijjártó spune că România îndeplinește condițiile de aderare la Schengen. El a reiterat faptul că sancțiunile contra Rusiei nu funcționează.
Guvernul Ungariei consideră că sunt revoltătoare și respinge ferm acuzațiile, potrivit cărora ar folosi narațiunea rusească în legătură cu sancțiunile UE împotriva Rusiei, a precizat luni, la Bruxelles, ministrul ungar de Externe, Péter Szijjártó.
Ungaria este gata să ajute în continuare Ucraina pe bază bilaterală, dar nu va sprijini un nou împrumut al UE în acest scop, a declarat luni la Sofia ministrul de externe ungar Peter Szijjarto.
Propunerea Comisiei Europene de a plafona prețul pentru gazul rusesc nu a fost sprijinită de miniștri europeni ai energiei în cadrul reuniunii extraordinare. Ei au cerut Executivului european să caute soluții la atenuarea prețurilor ridicate la gaze.
Ungaria va continua negocierile cu Rusia pentru creșterea livrărilor de gaze naturale și se așteaptă ca luna viitoare să semneze un contract cu compania rusă Gazprom, a declarat luni ministrul ungar de externe, Peter Szijjart, notează Reuters.
Cardurile de energie, care reprezintă un sprijin pentru plata facturilor la energie, urmează să fie distribuite de pe 1 februarie populației, iar începând cu 20 februarie oamenii își pot plăti facturile cu acestea.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.