Uniunea Europeană vrea să aloce mai mulți bani pentru dezvoltarea unor noi tehnologii pentru sectorul agricol pentru a crește productivitatea, dar și pentru a reduce impactul fermelor asupra mediului.
UE va aloca direct 10 miliarde de euro pentru cercetare în domeniul agricol, dar statele membre vor decide ce tehnologii vor finanța și ce fonduri vor da pentru digitalizare, explică comisarul european Phil Hogan, într-un interviu acordat EURACTIV.
Comisarul Phil Hogan a răspuns nemulțumirilor exprimate de premierul Viorica Dăncilă privind bugetul propus de Comisia Europeană pentru 2021-2027 spunând că dimensiunea acestuia poate fi negociată în următoarele luni cu ceilalți prim-miniștri.
Fondul European de Investiții (FEI) a selectat joi patru bănci din România în cadrul primului acord de finanțare în domeniul agricol românesc. Băncile vor acorda finanțări de peste 150 milioane de euro, inclusiv de la bugetul UE pentru fermieri.
Comisia Europeană a alocat 2 milioane de euro pentru ajutor veterinar și analizează fondurile de dezvoltare rurală pentru a vedea cum pot fi ajutați fermierii care și-au pierdut animalele din cauza pestei porcine africane, a spus comisarul Phil Hogan
Agricultorii cer ca situația despăgubirilor pentru porcii uciși în focarele de pestă porcină să fie discutată urgent în Consiliul Suprem de Apărare a Țării. De la UE nu vor veni bani pentru acoperirea pagubelor.
Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a solicitat Comisiei comisarului european pentru Agricultură, Phil Hogan, sprijin prin creșterea avansului pentru plățile directe și dezvoltare rurală pentru a fi acordate în toamna acestui an.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.