Instanța din Malta a dispus față de Paul-Philippe al României măsura controlului judiciar și eliberarea acestuia, pe cauțiune, dupa ce a stat mai mult de 2 luni în arest, anunță Ministerul Justiției de la București.
Prințul Paul al României a primit, pe 17 decembrie 2020, o pedeapsă de 3 ani și patru luni de închisoare în dosarul retrocedării ilegale a fermei regale de la Băneasa, dar a fugit din țară și a fost prins abia acum.
Remus Truică a fost condamnat definitiv joi de ÎCCJ la șapte ani închisoare cu executare în dosarul retrocedării ilegale a Fermei regale de la Băneasa, iar prințul Paul al României a primit o pedeapsă de 3 ani și patru luni de închisoare.
Președintele Senatului, audiat luna trecută în calitate de martor în dosarul retrocedărilor frauduloase, ar fi făcut afirmații neadevărate în fața procurorilor. Între timp, dosarul lui Remus Truică și al lui Paul al României a fost finalizat.
Procurorii DNA reclamă un prejudiciu uriaș, ce depășește 145 de milioane de euro. DNA cere din nou arestarea în lipsă a oamenilor de afaceri israelieni care ar fi beneficiat de retrocedările din Snagov, Băneasa.
Oamenii de afaceri israelieni Tal Silberstein, Shimon Shevez și Benjamin Steinmertz au primit mandate de arestare preventivă la Curtea de Apel Brașov la cererea DNA. Ei sunt acuzați în dosarul retrocedării ilegale a fermei Băneasa.
Anul 2015 a adus la DNA poate cele mai mari nume din politica din România după ‘89. Premierul Victor Ponta este cu siguranță cap de listă, într-un top ten greu de realizat.
Procurorii DNA i-au reținut pe Remus Truică, fostul șef de cabinet al lui Adrian Năstase, pe Dan Andronic și pe Marius Andrei Marcovici, fostul consilier al lui Călin Popescu-Tăriceanu, într-un dosar privind fapte de corupție.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.