Direcția Națională Anticorupție anunță că foștii primari ai Municipiului Constanța, Radu Mazăre și Decebal Făgădău, au fost trimiși în judecată, în două dosare distincte, pentru fapte de corupție.
Curtea de Apel Constanța l-a condamnat luni pe omul de afaceri Sorin Strutinsky, partenerul de afaceri al lui Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu, la 10 ani și 8 luni de închisoare. Decizia e definitivă.
Fostul primar Radu Mazăre a declarat luni, în fața judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție, că a fost adus cu forța în România, fiind amenințat de un procuror și un polițist din Madagascar.
Premierul Viorica Dăncilă a declarat marți că justiția și-a făcut datoria "foarte prompt" în cazul extrădării fostului primar al Constanței, Radu Mazăre, iar statul de drept din România funcționează.
Reprezentanța Comisiei Europene în România publică pe pagina sa de Facebook o statistică privind importurile de mazăre ale UE, în contextul în care Poliția română l-a adus luni seara pe Radu Mazăre din Madagascar.
Ministrul interimar al Justiției, Ana Birchall, a declarat că, luni dimineața, toate documentele necesare privind extrădarea lui Radu Mazăre au fost trimise autorităților din Madagascar.
Ministrul interimar al Justiției, Ana Birchall, susține că se lucrează în regim de urgență pentru extrădarea lui Radu Mazăre din Madagascar. Ea a mai adăugat că Madagascarul a semnat convenția ONU pentru aducerea în țară a acestuia.
Radu Mazăre a fost prins de autorități miercuri în Madagascar, au declarat pentru G4Media.ro surse judiciare. Fostul primar al Constantei a fugit din Romania, unde se afla sub control judiciar, pe 30 decembrie 2017, și a ajuns în Madagascar.
Fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, a fost condamnat vineri la 9 ani și 10 luni de închisoare pentru luare de mită și abuz în serviciu, în dosarul Polaris, transmite Agerpres. Decizia nu este definitivă.
Cât de digitale vor fi investițiile în agricultură și în dezvoltarea rurală în ultimii ani? O înrebare la care condițiile pandemiei par să forțeze acțiunea urgentă. O întrebare la care Comisia Europeană răspunde și prin finanțări concrete.