Șeful diplomației de la Chișinău a declarat luni, la București, că a discutat cu omologul român, Ramona Mănescu, despre necesitatea unei noi declarații care să pună bazele cooperării strategice bilaterale pentru următorul deceniu.
Mai multe grupuri civice și ONG-uri cer MAE și AEP, printr-o scrisoare deschisă, să promoveze mai bine votul prin corespondență la alegerile prezidențiale și să dispună îmbunătățiri ale informațiilor publicate pe site-uri.
Deputatul USR Stelian Ion susține că numirea lui Nicolae Moga la Interne și a Ramonei Mănescu la Externe îl dezonorează pe președintele Klaus Iohannis și se întreabă "cu cine joacă de fapt domnul președinte".
Președintele Klaus Iohannis a semnat miercuri dimineața decretele prin care a acceptat noile propuneri de miniștri de la Interne, Externe și vicepremierul pe parteneriate strategice.
Ramona Mănescu, propusă ministru de Externe în Guvernul PSD-ALDE, spunea în 2014, când era europarlamentar PNL, că viitorul Europei nu este socialist, iar guvernele de stânga au eșuat.
Teodor Meleșcanu, remaniat din cauza "percepției publice negative" cu privire la modul de desfășurare al alegerilor din Diaspora, a spus că respectă decizia ALDE de a-i retrage sprijinul politic și așteaptă hotărârea de reamaniere a premierului.
Fostul europarlamentar PNL Ramona Mănescu este propusă pentru a prelua conducerea Ministerului de Externe, după ce Teodor Meleșcanu a fost remaniat. Urmează ca președintele să decidă dacă acceptă propunerea PSD-ALDE.
Plenul PE se reunește luni după vacanța de vară. Cu acest prilej, EurActiv le-a adresat eurodeputaților români rugămintea de a-și prezenta activitatea din prima parte a anului, dar și planurile pentru perioada următoare.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.