Kurzii, care de zeci de ani au fost împinși la marginea politicii turcești, ar putea juca un rol decisiv în alegerile din 14 mai, care vor determina dacă președintele Recep Tayyip Erdoğan rămâne la conducere după mai bine de două decenii.
Ceea ce urma să rămână în istorie drept cea mai rapidă extindere a NATO a devenit o cursă cu obstacole fără niciun obiectiv încă în perspectivă, scrie publicația spaniolă La Razon.
Mii de oameni care și-au pierdut casele în cutremurul care a lovit Turcia și Siria se adună în jurul focurilor de tabără pentru a se proteja de frig și au strigat după hrană și apă. Peste 17.000 de persoane au murit.
Președintele Recep Erdogan a vizitat miercuri sudul Turciei pentru a vedea distrugerile provocate de seism, pe fondul nemulțumirilor localnicilor față de ceea ce ei spun că e un răspuns lent al guvernului la eforturile de salvare și ajutor.
Suedia nu va face compromisuri în privința libertății de exprimare sau a statului de drept, a replicat ministrul suedez de externe Tobias Billström la comentariile președintelui turc Recep Erdogan, care pune condiții privind aderarea la NATO.
Bulgaria și Turcia discută problema livrărilor de gaze către Macedonia de Nord, România și Moldova prin hub-ul de gaze propus de Rusia în Turcia, relatează Agenția Anatolia, citată de Interfax.
Opoziția turcă, constituită în Alianța Națională pentru alegerile programate în mai, a promis în caz de victorie revenirea la o funcționare democratică în Turcia după 20 de ani de domnie necontestată a actualului președinte Recep Tayyip Erdogan.
Ankara a anulat vizita lui Tayyip Erdoğan la Berlin întrucât cancelaria ar fi urmat să formuleze critici cu privire la campania electorală a unor candidați turci în Germania.
Semaforul roșu de la Ankara pentru aderarea Stockholmului la Alianța Atlantică pune pe gânduri Helsinki, care consideră însă că este "prea devreme pentru a lua o poziție".
Cardurile de energie, care reprezintă un sprijin pentru plata facturilor la energie, urmează să fie distribuite de pe 1 februarie populației, iar începând cu 20 februarie oamenii își pot plăti facturile cu acestea.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.