Războiul din Ucraina a fost subiectul numărul 1 în căutările românilor pe Google în 2022, iar Ucraina, Rusia și liderii celor două țări s-au aflat printre cei mai căutați termeni.
Bancnotele care poartă chipul Elisabetei a II-a vor continua să circule în paralel și vor fi retrase doar atunci când vor fi deteriorate pentru "minimizarea impactului de mediu și financiar al schimbării monarhului", urmând directivele casei regale.
Funeraliile Reginei Elisabeta a II-a se desfășoară pe parcursul întregii zile la Westminster Abbey, catedrala în care s-a oficiat și nunta sa și unde a fost încoronată, relatează BBC.
Președintele Klaus Iohannis participă, luni, la funeraliile de stat ale Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a organizate la Westminster Abbey din Londra, potrivit Agerpres.
Charles al III-lea a fost proclamat oficial ca nou rege sâmbătă, la Palatul St James din Londra, de către Consiliul de Ascensiune, un organism ceremonial istoric care se reunește pentru a desemna pe fiecare dintre noii monarhi ai Regatului Unit.
O perioadă de "doliu regal" începe de acum și va ține încă șapte zile după ceremoniile funerare ale reginei Elisabeta a II-a, a anunțat vineri Palatul Buckingham, informează EFE și dpa, citate de Agerpres.
Premierul Nicolae Ciucă a transmis un scrut mesaj de condoleanțe pentru poporul britanic și Familia Regală a Marii Britanii după moartea reginei Elisabeta a II-a.
Regina Elisabeta a II-a, cel mai longeviv monarh al Marii Britanii, a murit joi seară la vârsta de 96 de ani. Presa internațională a trecut în revistă cei 70 de ani de domnie ai suveranei, conform News.ro.
Președintele Klaus Iohannis a transmis vineri mesaje de condoleanțe reginei Elisabeta a II-a și prințului Charles, Prinț de Wales, în urma trecerii în neființă a prințului Philip.
Cardurile de energie, care reprezintă un sprijin pentru plata facturilor la energie, urmează să fie distribuite de pe 1 februarie populației, iar începând cu 20 februarie oamenii își pot plăti facturile cu acestea.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.