Comisiile juridice reunite din Parlament au aprobat marți solicitarea Avocatului Poporului, Renate Weber, de revocare din funcție a adjunctului său, Daniel Iovănescu.
Avocatul Poporului, Renate Weber, susține că prezentarea certificatului verde în restaurante ori la nunți încalcă unele drepturi și libertăți, iar pentru instituirea acestei obligativități era nevoie de o lege, nu de o Hotărâre de Guvern.
Întrebat de decizia CCR care a declarat neconstituțională revocarea Renatei Weber, președintele Klaus Iohannis a declarat marți că probabil procedura va trebui ”rafinată”.
Curtea Constituțională a României a stabilit, marți, că este neconstituțională hotărârea Parlamentului pentru revocarea lui Renate Weber din funcția de Avocat al Poporului, au precizat, pentru Agerpres, surse din CCR
USR PLUS consideră că Gyula Fabian îndeplinește criteriile pentru a ocupa funcția de Avocat al Poporului. Partidele din coaliție au respins propunerea de amânare a audierilor,deși Comisia de la Veneția a cerut detalii privind demiterea Renatei Weber.
Plenul reunit al Parlamentului a votat miercuri revocarea Renatei Weber din funcția de Avocat al Poporului. Dezbaterea și votul solicitării PNL, USR PLUS și UDMR au durat aproximativ 20 de minute.
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marți că se va adresa Comisiei Europene în cazul în care coaliția de guvernare va "forța" în Parlament schimbarea Avocatului Poporului din funcție.
Plenul reunit al Parlamentului a respins marți rapoartele de activitate pe ultimii trei ani ale Avocatului Poporului, precum și raportul de activitate al Consiliului Național al Audiovizualului pe anul 2020.
Senatul și Camera Deputaților se reunesc marți, de la ora 15:00, în ședință comună pentru a respinge rapoartele de activitate pe 2019 și 2020 ale instituției Avocatului Poporului.
Comisiile juridice reunite din Senat și Camera Deputaților au respins marți rapoartele de activitate pe 2019 și 2020 ale instituției Avocatului Poporului. Dacă și plenul comun le va respinge, atunci Renate Weber va fi demisă din funcție.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.