Florin Iordache, mâna cu care PSD vrea să schimbe radical legile Justiției, a admis că în plenul Camerei Deputaților va fi susținut amendamentul PSD privind răspunderea magistraților, respins inițial tot de PSD în Comisia „Iordache”.
Modificările la Legea 303/2004, privind statutul magistraților, sunt aproape gata și proiectul va ajunge în această săptămână în plenul Camerei Deputaților. Se așteaptă dicuții la foc automat și pe celelalte două legi după care funcționează justiția.
Ședința de luni a Comisiei speciale a debutat cu limitarea intervențiilor membrilor. Eugen Nicolicea a cerut, iar Florin Iordache a acceptat, ca în timpul dezbaterilor să există o singură opinie la nivel de grup parlamentar.
Comisia specială care dezbate modificări controversate la legile Justiției a continuat și vineri discuțiile pe legea 303/2004, privind statul magistraților, iar discuțiile aprinse nu au lipsit nici astăzi. Controverse legate de prezența lui Alistar.
Fostul ministru al Justiției, Robert Cazanciuc, face presiuni pentru ca discuțiile să nu mai continue, ci să se voteze direct pe amendamente. PNL a revenit în sală după ce miercuri a protestat prin retragerea de la lucrări.
CSM decide astăzi ce fel de aviz va da propunerilor controversate de modificare a legilor Justiției. Inițial, când Ministerul Justiției a cerut avizul, acesta a fost negativ. DNA, DIICOT, Parchetul General au respins total propunerile.
Fostul ministru al Justiției, cel care a promovat OUG 13 și a fost demis în urma presiunilor societății civile, se întoarce la butoane. Florin Iordache a fost ales președinte al Comisiei parlamentare speciale pentru Justiție.
Vicepremierul Sevil Shhaideh a ajuns vineri la DNA, acolo unde a fost citată de procurori într-un dosar de corupție. Shhaideh, una dintre cele mai de încredere persoane ale lui Liviu Dragnea, a declarat la intrare că nu știe despre ce este vorba.
Senatorul nu va mai fi liderul Grupului PSD din Senat și pierde și șefia Comisiei juridice după debandada creată în jurul legii grațierii, plimbată din comisie în plen și înapoi.
Fostul ministrul al Justiției Robert Cazanciuc propune, într-o scrisoare deschisă, ca deținuții să contribuie la îngrijirea monumentelor istorice. Ministrul Justiției, Tudorel Toader, i-a comunicat că susține ”frumoasa inițiativă”.
Proiectul de Lege pentru înființarea Agenției Naționale de Administrare a Bunurilor Sechestrate, propus de ministrul demisionar al Justiției, Robert Cazanciuc, a fost adoptat de plenul Camerei Deputaților, după ce titulatura ei a fost modificată.
Aderarea României la Schengen ar putea fi pusă pe agenda Consiliului JAI din 8-9 octombrie, a declarat ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, subliniind că nu se poate discuta de condiționări, dar se poate discuta despre ce înseamnă acest spațiu.
Formațiunea extremistă AUR a depus marți solicitarea pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului în perioada 20-24 ianuarie, scopul fiind începerea procedurii de suspendare a președintelui Klaus Iohannis.
Experții în securitate cibernetică invitați în cadrul webinarului “Riscurile Cibernetice: de la amenințare, la soluții”, care a avut loc miercuri, estimează atacurile cibernetice care au loc zilnic la o valoare de 8,44 trilioane de dolari.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.