Mulți experți ar fi recomandat cu tărie să se aștepte înainte ca țara să renunțe la energia nucleară. Și totuși, decizia a fost luată. Onestitatea lui Robert Habeck, ministrul economiei și climei, este pusă sub semnul întrebării.
Fermierii din toată Germania au început luni proteste ample față de planurile de austeritate ale guvernului. Ei au intrat cu tractoare în centrele orașelor și blochează intrările pe autostrăzi. Criticii susțin că mulți fermieri au câștiguri bune.
Confruntată cu teama dezindustrializării, Germania a încercat să adopte în 2023 o politică industrială de tip francez, cu subvenții masive și clauze protecționiste de tip "Cumpărați produse europene", însă recululul a fost mai rapid decât se aștepta.
Considerând neconstituțională modificarea alocării fondurilor pentru finanțarea reformelor, Curtea Constituțională obligă guvernul să-și revizuiască programul de reforme, scrie Le Monde.
Se conturează două tabere, cea „antinucleară”, condusă de Germania, și cea pro energie nucleară, în care Franța a preluat conducerea, comentează Le Monde.
Guvernul german lansează o schemă de „contracte de carbon” de mai multe miliarde de euro pentru a ajuta la reducerea decalajului de investiții dintre tehnologia curată și tehnologii poluante.
Robert Habeck a reușit să împiedice vânzarea către investitori chinezi a două uzine de componente electronice aparținând companiilor germane Elmos și ERS Electronic.
În pofida obiectivului Europei de a renunța la investițiile chineze, cancelarul german Olaf Scholz, fost primar al orașului Hamburg, intenționează să permită preluarea unui terminal al portului de către o companie din China.
Este vorba de un proiect ambițios care își propune să pună capăt dependenței Berlinului de energia fosilă și de statele care o exportată, precum Rusia, relatează Euronews.
Cancelarul austriac Karl Nehammer spune că Executivul european nu face decât să pregătească un eșec strategic cu instrucțiuni contradictorii privind achizițiile de gaze și, în același timp, nu își respectă propriile promisiuni.
Germania, aflată deja în stare de alertă din cauza tăierii aprovizionării cu gaze implementată de Gazprom, se pregătește pentru posibilitatea ca în iulie Rusia să oprească complet fluxurile, scrie Il Fatto Quotidiano.
Experții în securitate cibernetică invitați în cadrul webinarului “Riscurile Cibernetice: de la amenințare, la soluții”, care a avut loc miercuri, estimează atacurile cibernetice care au loc zilnic la o valoare de 8,44 trilioane de dolari.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.