Tot mai mulți politicieni iau poziție împotriva campaniilor de dezinformare lansate în spațiul public, în special în contextul pandemiei de coronavirus, și cer măsuri din partea autorităților, atât la nivel național, cât și pe plan european.
Comisia Europeană propune un fond în valoare de 750 miliarde de euro pentru ca economia UE să depășească cu succes criza provocată de pandemia de coronavirus. România poate accesa 33 de miliarde de euro din acest pachet.
Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, prezintă miercuri propunerea sa pentru viitorul buget al UE, care va include și ample măsuri de redresare a economiei după epidemia de coronavirus.
Dezinformările și știrile false afectează încrederea în autorități și deschid porțile către turbulențe sociale care pot afecta structura Uniunii Europene. Eurodeputați români analizează răspunsul UE la amenințarea fake news.
Europarlamentarii români insistă pentru un sprijin susținut al fermierilor din bugetul UE, pentru ca sectorul agricol să nu fie afectat, în contextul crizei coronavirusului, dar și a secetei care se manifestă în prezent în România.
În contextul crizei economice provocate de pandemia de COVID-19, au reapărut discuțiile privind blocarea tentativelor de preluarea a companiilor strategice din Europa de către firme originare din China.
Popularii europeni cer ca Parlamentul European să fie implicat pe deplin în procesul de luare a deciziilor privind viitorul buget al Uniunii Europene, precum și în crearea și implementarea planului de redresare economică post-COVID19.
Eurodeputatul PNL a propus înființarea unui Fond European de Solidaritate împotriva Coronavirus în valoare de 50 de miliarde de euro, iar ideea lui a întrunit sprijinul familiei europene a popularilor
Comisia Europeană a aprobat scutirea temporară de la plata taxelor vamale și a TVA la importurile de dispozitive medicale și de echipamente de protecție din țări terțe, pentru a contribui la combaterea epidemiei de coronavirus.
Comisia Europeană a promis că nu va face economii și va mobiliza toate fondurile disponibile pentru a ajuta statele membre să reducă impactul social și economic al epidemiei de coronavirus.
Cât de digitale vor fi investițiile în agricultură și în dezvoltarea rurală în ultimii ani? O înrebare la care condițiile pandemiei par să forțeze acțiunea urgentă. O întrebare la care Comisia Europeană răspunde și prin finanțări concrete.