Președintele Klaus Iohannis l-a decorat luni pe fostul ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu, care a demisionat din funcție în 2022 după acuzațiile de plagiat.
Sorin Cîmpeanu, care a demisionat de la Ministerul Educației după acuzațiile de plagiat, și Florin Roman, plecat de la Ministerul Digitalizării din același motiv, au fost propuși de PNL să preia funcții de conducere în Senat și Camera Deputaților.
Deputatul PSD Gheorghe Șimon a lansat un atac la adresa PNL, despre care spune că în ultimii doi ani a avut trei miniștri dovediți că au plagiat în lucrările care au stat la baza obținerii unor titluri academice.
Fostul ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat luni că nu se simte vizat de afirmațiile președintelui Klaus Iohannis potrivit cărora plagiatul este un fenomen toxic care trebuie sancționat, deoarece este un apărător al eticii.
Președintele Klaus Iohannis a vorbit luni public pentru prima dată de la demisia ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, despre plagiat, numindu-l un "fenomen toxic".
Elevii își doresc un viitor ministru al Educației care să fie "o persoană integră" și ale cărei competențe profesionale să nu poată fi puse nicio secundă sub semnul întrebării.
Acuzat de plagiat, ministrul educației Sorin Cîmpeanu publică pe Facebook scrisoarea unui fost profesor care i-a fi cedat îndrumătorul de lucrări practice, considerând acest lucru ”oportun și necesar”.
Protest la Ministerul Educației, unde în jur de 20 de persoane au cerut miercuri demisia lui Sorin Cîmpeanu în urma anchetei jurnalistice care arată că acesta a plagiat un curs universitar și acum încearcă amnistierea plagiatorilor.
Deputații USR și cei ai formațiunii conduse de Ludovic Orban, Forța Dreptei, depun o moțiune simplă împotriva ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, acuzat de plagiat.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.