Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au trimis în judecată dosarul în care Sorina Pintea, fost ministru al sănătății în guvernul PSD, e acuzată de luare de mită pentru un contract public atribuit de spitalul pe care îl conducea la Baia Mare.
Ministrul sănătății, Nelu Tătaru, a demis-o vineri pe Sorina Pintea de la șefia Spitalului Județean Baia Mare. Manager interimar a fost numit un consilier PNL din cadrul Primăriei municipiului Sighetu Marmației.
Conform unui document oficial prezentat de ActualMM.ro, fostul manager al Spitalului Județean de Urgență Dr. Constantin Opriș din Baia Mare, Sorina Pintea, revine asupra deciziei de a demisiona și va fi în continuare la conducerea unității.
Nici DNA, nici procurorul de caz, nici polițiștii din cadrul Direcției nu au atribuții în legătură cu transportul și escortarea persoanelor aflate în stare de deținere în urma măsurii arestului preventiv, precizează instituția.
Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că Sorina Pintea a fost suspendată din partid, după ce aceasta a fost plasată în arest preventiv pentru luare de mită.
Senatorul PSD Șerban Nicolae nu este convins că fostul ministru al sănătății Sorina Pintea a luat mită, afirmând că "important este că e politician și politician PSD".
Gabriel Zetea a anunțat că va propune suspendarea Sorinei Pintea din PSD și a precizat că are încredere că Justiția din România va face lumină în acest caz.
Primarul Capitalei a declarat duminică, referitor la arestarea preventivă a fostului ministru al sănătății Sorina Pintea, că nu știe ”în ce bază s-a făcut această arestare și oricine își poate pune întrebarea dacă nu se plătesc anumite polițe”.
Ionuț Pintea, fiul fostului ministru al sănătății, susține că s-a întâlnit cu denunțătorul Sorinei Pintea care i-ar fi spus că mai multe tranșe de bani au ajuns la senatorul PSD Liviu Pop.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.