Tribunalul Cluj a condamnat-o vineri pe fosta ministră PSD a Sănătății, Sorina Pintea, la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită. Decizia nu este definitivă.
Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au trimis în judecată dosarul în care Sorina Pintea, fost ministru al sănătății în guvernul PSD, e acuzată de luare de mită pentru un contract public atribuit de spitalul pe care îl conducea la Baia Mare.
Ministrul sănătății, Nelu Tătaru, a demis-o vineri pe Sorina Pintea de la șefia Spitalului Județean Baia Mare. Manager interimar a fost numit un consilier PNL din cadrul Primăriei municipiului Sighetu Marmației.
Conform unui document oficial prezentat de ActualMM.ro, fostul manager al Spitalului Județean de Urgență Dr. Constantin Opriș din Baia Mare, Sorina Pintea, revine asupra deciziei de a demisiona și va fi în continuare la conducerea unității.
Nici DNA, nici procurorul de caz, nici polițiștii din cadrul Direcției nu au atribuții în legătură cu transportul și escortarea persoanelor aflate în stare de deținere în urma măsurii arestului preventiv, precizează instituția.
Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că Sorina Pintea a fost suspendată din partid, după ce aceasta a fost plasată în arest preventiv pentru luare de mită.
Senatorul PSD Șerban Nicolae nu este convins că fostul ministru al sănătății Sorina Pintea a luat mită, afirmând că "important este că e politician și politician PSD".
Gabriel Zetea a anunțat că va propune suspendarea Sorinei Pintea din PSD și a precizat că are încredere că Justiția din România va face lumină în acest caz.
Primarul Capitalei a declarat duminică, referitor la arestarea preventivă a fostului ministru al sănătății Sorina Pintea, că nu știe ”în ce bază s-a făcut această arestare și oricine își poate pune întrebarea dacă nu se plătesc anumite polițe”.
Formațiunea extremistă AUR a depus marți solicitarea pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului în perioada 20-24 ianuarie, scopul fiind începerea procedurii de suspendare a președintelui Klaus Iohannis.
Experții în securitate cibernetică invitați în cadrul webinarului “Riscurile Cibernetice: de la amenințare, la soluții”, care a avut loc miercuri, estimează atacurile cibernetice care au loc zilnic la o valoare de 8,44 trilioane de dolari.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.