Comisia Europeană a încheiat marți discuțiile preliminare cu compania farmaceutică Valneva în vederea achiziționării potențialului vaccin împotriva COVID-19 produs de aceasta.
În timp ce campaniile de vaccinare împotriva COVID-19 înregistrează întârzieri, Uniunea Europeană a recunoscut sâmbătă o "insuficiență mondială" a capacităților de producere a vaccinurilor, declarându-se "pregătită să ajute" pentru a le crește.
CE a adoptat luni o propunere de recomandare a Consiliului privind un cadru comun pentru utilizarea, validarea și recunoașterea reciprocă a testelor antigenice rapide.
Accesibilitate, disponibilitate și sustenabilitate sunt principalele cuvinte cheie din noua strategie farmaceutică a UE, care urmează să fie publicată miercuri (25 noiembrie), scrie EURACTIV.com, care a obținut o copie a documentului.
Comisia Europeană a prezentat miercuri o serie de propuneri pentru consolidarea cadrului de securitate sanitară al UE și pentru consolidarea pregătirii pentru situații de criză și a rolului de răspuns al principalelor agenții ale UE.
Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC) a publicat joi evaluarea sa actualizată a riscurilor în ceea ce privește pandemia de COVID-19, împreună cu un set de orientări privind intervențiile nefarmaceutice.
Comisia a semnat un contract pentru a pune la dispoziție fonduri în valoare de 2,5 milioane de euro pentru pregătirea unui grup multidisciplinar de cadre medicale care sprijină și asistă unitățile de terapie intensivă în timpul pandemiei de COVID-19.
Peste 20 de milioane de persoane au fost infectate cu noul coronavirus (SARS-CoV-2) în întreaga lume, arată datele colectate pe www.worldometers.info/coronavirus.
Cât de digitale vor fi investițiile în agricultură și în dezvoltarea rurală în ultimii ani? O înrebare la care condițiile pandemiei par să forțeze acțiunea urgentă. O întrebare la care Comisia Europeană răspunde și prin finanțări concrete.