Miniștrii agriculturii nu au ajuns la un acord cu privire la planurile UE de slăbire a normelor privind noile tehnologii genetice. Chestiuni delicate precum coexistența cu agricultura ecologică și brevetabilitatea continuă să divizeze statele membre.
Comisia Europeană a acordat autorizația de introducere pe piață pentru Abrysvo, vaccinul bivalent împotriva virusului respirator sincițial (VRS), pentru a ajuta la protejarea nou-născuților prin imunizarea mamei și a vârstnicilor.
Această abordare reprezintă un prim pas important pentru a pune sănătatea mintală pe picior de egalitate cu sănătatea fizică și pentru a asigura o nouă abordare transsectorială a problemelor de sănătate mintală.
Statele membre au sprijinit ieri propunerea Comisiei de a reduce limitele maxime de reziduuri (LMR) pentru două pesticide neonicotinoide despre care se știe că au efecte adverse asupra albinelor.
Uniunea Europeană și-a asigurat achiziția a circa 109.000 de doze de vaccin pentru a combate focarele de variola maimuței apărute în ultimele săptămâni pe teritoriul său.
Comisia Europeană solicită încă o dată statelor membre să îi susțină propunerea, care urmărește limitarea utilizării pesticidului sulfoxaflor în serele permanente, în scopul protejării polenizatorilor.
Comisia Europeană lansează o serie de inițiative noi în direcția facilitării accesului la prevenirea, detectarea timpurie, tratarea cancerului, precum și la îngrijirile acordate pentru această boală.
Miniștrii UE au ajuns marți la un acord privind actualizarea normelor pentru facilitarea liberei circulații în UE în condiții de siguranță în timpul pandemiei de COVID-19.
Comisia Europeană și reprezentanța acesteia în România au lansat marți o campanie de comunicare privind vaccinarea, pentru a sprijini eforturile autorităților naționale de combatere a pandemiei de COVID-19.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.