Comisia a semnat un contract pentru a pune la dispoziție fonduri în valoare de 2,5 milioane de euro pentru pregătirea unui grup multidisciplinar de cadre medicale care sprijină și asistă unitățile de terapie intensivă în timpul pandemiei de COVID-19.
Peste 20 de milioane de persoane au fost infectate cu noul coronavirus (SARS-CoV-2) în întreaga lume, arată datele colectate pe www.worldometers.info/coronavirus.
Comisia Europeană solicită creșterea capacității de testare, a ratei de vaccinare antigripală și furnizarea regulată a echipamentelor de protecție pentru a crește gradul de pregătire a UE în cazul apariției de noi focare de COVID-19.
Comisia Europeană a acordat o autorizație de introducere pe piață condiționată pentru medicamentul Remdesivir, care devine astfel primul medicament autorizat la nivelul UE pentru tratamentul împotriva COVID-19.
Comisia a prezentat miercuri o strategie europeană care să accelereze dezvoltarea, fabricarea și punerea la dispoziția cetățenilor europeni a vaccinurilor împotriva COVID-19.
Ministrul sănătății, Nelu Tătaru, anunță că România s-a înscris în sistemul european pentru vaccinul anti-COVID. Alianța europeană pentru vaccin (IVA) a încheiat un acord cu un producător pentru furnizarea unui potențial vaccin împotriva COVID-19.
La Bruxelles are loc săptămâna aceasta sesiunea plenară din mai a Parlamentului European. Pe agendă se află numeroase subiecte ce au legătură cu pandemia de COVID-19.
Comisia Europeană a prezentat miercuri orientări privind metodele de testare care vizează noul coronavirus, în cadrul foii de parcurs europene către eliminarea măsurilor de limitare a răspândirii noului coronavirus.
Comisia a lansat marți un grup consultativ privind COVID-19 alcătuit din epidemiologi și virusologi din diferite state membre pentru a formula orientări ale UE cu privire la măsurile de gestionare a riscurilor, bazate pe date științifice.
Nivelul de risc privind coronavirusul în Uniunea Europeană a trecut de la moderat la ridicat, a declarat luni președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.
Din motive ostensibile, schimburile economice ale României cu Japonia, precedente celui de-al Doilea Război Mondial au fost ignorate de istorici, până în ultimul deceniu al veacului trecut, scrie dr Radu Șerban.
Cât de digitale vor fi investițiile în agricultură și în dezvoltarea rurală în ultimii ani? O înrebare la care condițiile pandemiei par să forțeze acțiunea urgentă. O întrebare la care Comisia Europeană răspunde și prin finanțări concrete.