Twitter i-a suspendat permanent contul fostului strateg-șef de la Casa Albă, Steve Bannon, după ce acesta a sugerat că doctorul Anthony Fauci, principalul expert în boli infecțioase din SUA, și directorul FBI, Christopher Wray, ar trebui decapitați.
Procurorii federali americani i-au acuzat pe Steve Bannon și pe alte trei persoane că au fraudat sute de mii de dolari donați pentru a construi un zid la frontiera cu Mexic, relatează CNN.
Liderul formațiunii de extremă dreapta aflată în coaliția de guvernare de la Viena a evocat perspectiva formării unui grup politic comun în Parlamentul European cu premierul ungar Viktor Orban, în prezent membru al PPE.
În timp ce populiștii eurosceptici se organizează înaintea alegerilor europarlamentare pentru a le transforma într-un referendum despre existența UE, societatea civilă lansează un apel către forțele progresiste pentru a apăra blocul comunitar.
Steve Bannon, apropiat al extremei drepte americane și fost consilier al lui Donald Trump, a venit în Europa pentru a ajuta partidele populiste de dreapta. El a fost primit cu brațele deschise de premierul ungar, Viktor Orban,"precursorul" lui Trump.
Informații privind utilizarea datelor a milioane de utilizatori ai Facebook, fără știința acestora, pentru influențarea alegerilor au provocat indignare la Bruxelles.
Italienii votează duminică în cadrul alegerilor anticipate în urma cărora țara va avea cel de-al 65-lea guvern de după cel de-al doilea Război Mondial. Sondajele arată un nou avânt al partidelor populiste și de extremă-dreapta.
Economie, deportări, politica europeană: în primele zile după alegerea sa în funcția de președinte al SUA, Donald Trump oferă primele indicii privind mandatul său la Casa Albă.
Din motive ostensibile, schimburile economice ale României cu Japonia, precedente celui de-al Doilea Război Mondial au fost ignorate de istorici, până în ultimul deceniu al veacului trecut, scrie dr Radu Șerban.
Cât de digitale vor fi investițiile în agricultură și în dezvoltarea rurală în ultimii ani? O înrebare la care condițiile pandemiei par să forțeze acțiunea urgentă. O întrebare la care Comisia Europeană răspunde și prin finanțări concrete.