Alegătorii britanici vor decide joi ce fel de Brexit își doresc. Sau dacă vor Brexit. Sau un nou referendum. Sondajele prevestesc o victorie a conservatorilor, ce ar da mână liberă premierului Boris Johnson să scoată Marea Britanie din UE.
Liderii europeni au aprobat joi seara Acordul privind retragerea Marii Britanii din UE și au cerut Comisiei și Parlamentului European să ia măsurile necesare pentru a se asigura că acordul poate intra în vigoare la 1 noiembrie.
Boris Johnson va anunța miercuri oferta sa finală pentru UE în vederea evitării unui Brexit fără acord, dar oficialii europeni nu au părut deloc încântați de detaliile dezvăluite de presa britanică.
Guvernul britanic a cerut reginei suspendarea ședințelor Parlamentului pentru câteva săptămâni, în contextul în care deputații vor să blocheze ieșirea din UE fără un acord de retragere, scrie BBC. Regina Elisabeta a II-a a aprobat solicitarea.
Estimările guvernului arată că Marea Britanie se va confrunta cu o penurie de combustibili, alimente și medicamente, iar porturile vor fi blocate timp de trei luni în cazul unui Brexit fără acord, scrie presa din Regatul Unit.
Alegerea lui Boris Johnson ca lider al conservatorilor și ca premier al Marii Britanii nu a calmat spiritele în interiorul partidului și nici incertitudinile privind Brexit.
Noul premier britanic insistă că Regatul Unit va ieși din Uniunea Europeană pe 31 octombrie, chiar și fără acord, veste care le dă fiori investitorilor.
Regina Elisabeta a II-a l-a numit oficial pe Boris Johnson, noul șef al conservatorilor, drept prim ministru al Regatului Marii Britanii și Irlandei de Nord.
Favorit pentru a-i succeda premierului Theresa May, Boris Johnson a declarat, într-un interviu pentru BBC, că va avea nevoie de "cooperarea" UE pentru a amortiza șocul unei eventual Brexit fără acord.
Boris Johnson, fost primar al Londrei și fost ministru de externe în guvernul condus de Theresa May, este creditat cu cele mai mari șanse la înlocuirea acesteia în funția de prim-ministru al Marii Britanii.
Theresa May și-a anunțat demisia de la șefia conservatorilor și a guvernului britanic, declanșând un proces de succesiune ce ar putea dura până la sfârșitul lunii iulie.
Experții în securitate cibernetică invitați în cadrul webinarului “Riscurile Cibernetice: de la amenințare, la soluții”, care a avut loc miercuri, estimează atacurile cibernetice care au loc zilnic la o valoare de 8,44 trilioane de dolari.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.