Fostul ministru de Interne și fost vicepremier este acuzat de ucidere din culpă. Alături de el a fost trimis în judecată și firma care efectua lucrările ce au dus la moartea motociclistului de la rutieră, dar și administratorul acesteia.
DNA a dispus clasarea dosarului în care fostul procuror general al României, Tiberiu Nițu, era cercetat pentru complicitate la abuz în serviciu în speța ce privea coloanele oficiale ilegale.
Fostul șef al DNA, actualmente judecător la Curtea Constituțională, a declarat că el nu a aplicat protocolul de colaborare între parchete și SRI și că s-a opus. Kovesi îl contrazice și spune că chiar Morar l-a aprobat la un moment dat.
După cererea formulată de ministrul Justiției, Tudorel Toader, SRI și Parchetul General au desecretizat protocolul de colaborare dintre cele două instituții.
Ministerul Justiției a anunțat că a lansat procedura de recrutare pentru ocuparea funcției de Procuror General al Parchetului General după demisia lui Tiberiu Nițu. A fost stabilit și calendarul procedurii: până pe 16 martie se așteaptă înscrieri.
Tiberiu Nițu s-a prezentat la DNA marți, în jurul orei 8:30. După ce săptămâna trecută a demisionat din funcția de procuror general, astăzi el ar putea fi suspect în dosarul coloanelor oficiale ilegale. Gabriel Oprea a fost și el vineri la DNA.
Fostul vicepremier Gabriel Oprea a fost la DNA unde a aflat acuzațiile din dosarul coloanelor oficiale folosite ilegal de fostul vicepremier. Oprea a ieșit din birourile procurorilor având calitatea de suspect. El se consideră nevinovat.
Procurorul General al României și-a dat demisia, marți, în urma scandalului privind folosirea ilegală a coloanelor oficiale în care a fost băgat de Gabriel Oprea. Până acum, Tiberiu Nițu a refuzat să demisioneze. Bogdan Licu este interimar.
Cererea DNA către Senat în dosarul lui Gabriel Oprea a creat probleme conducerii Parchetului General. Formal, cererea trebuia semnată de Tiberiu Nițu. El s-a abținut și a pasat la Licu, dar și el s-a abținut, Oprea fiindu-i coordonator de doctorat.
Anul 2016 se anunță a fi unul foarte important pentru justiția din România. Conducerea CSM se va schimba în scurt timp, mandatul șefei DNA expiră, la fel ca și al șefului Parchetului General, iar la Înalta Curte se schimbă conducerea.
Procurorul general al Romaniei, Tiberiu Nițu, si-a cerut la CSM detașarea la Parchetul Curtii de Apel Prahova după terminarea mandatului in fruntea Ministerului Public. CSM a discutat cererea si a aprobat-o.
Cei trei acționari ai clubului Colectiv, Alin Anastasescu, Paul Gancea și Costin Mincu, au fost reținuți de procurori, fiind acuzați de ucidere și vătămare corporală din culpă.
Experții în securitate cibernetică invitați în cadrul webinarului “Riscurile Cibernetice: de la amenințare, la soluții”, care a avut loc miercuri, estimează atacurile cibernetice care au loc zilnic la o valoare de 8,44 trilioane de dolari.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.