Vicepreședinta Comisiei Europene Vera Jurova pentru valori europene și transparență a declarat pentru Radio România Actualități că România poate încheia Mecanismul de Cooperare și Verificare pe justitie anul acesta.
Comisia Europeană a prezentat miercuri o Strategie privind drepturile persoanelor cu handicap care își propune să asigure participarea lor deplină în societate, în condiții de egalitate cu celelalte persoane din UE și din afara acesteia.
Comisia Europeană a publicat un set de rapoarte privind acțiunile suplimentare întreprinse de semnatarii Codului de bune practici privind dezinformarea în vederea combaterii dezinformării legate de coronavirus.
Redacțiile din Europa sunt încă predominant albe și de clasă mijlocie, deși societățile se schimbă cu o viteză rapidă. Experții solicită sectorului să se schimbe și să le permită jurnaliștilor să reflecte societatea așa cum este.
Subreprezentarea în mass-media a persoanelor cu origini rasiale sau etnice minoritare rămâne o problemă, iar Comisia Europeană lucrează la soluții, inclusiv la sprijin financiar, a declarat vicepreședintele Věra Jourová, într-un interviu EURACTIV.
Hărțuirea pe criterii rasiste, violența și atitudini etnice discriminatorii nu sunt o noutate în Europa, ceea ce sporește importanța rolului mass-media în expunerea discriminării pe criterii etnice.
CE a lansat azi proceduri de constatare a neîndeplinirii obligațiilor împotriva a 23 de state membre, inclusiv România, și a UK pentru neadoptarea noilor norme ce reglementează coordonarea la nivelul UE a tuturor serviciilor mass-media audiovizuale.
Comisia Europeană a prezentat prima strategie a UE privind egalitatea pentru persoanele lesbiene, gay, bisexuale, transgen, intersexuale și queer (LGBTIQ), strategie anunțată de Ursula von der Leyen în discursul său din 2020 privind starea Uniunii.
Comisia Europeană a adoptat miercuri un nou plan pe 10 ani, care cuprinde o propunere de recomandare a Consiliului, pentru a veni în sprijinul romilor din UE.
Comisia Europeană își exprimă, în primul raport privind statul de drept din UE, îngrijorări în privința independența justiției din Ungaria și în Polonia. Există o serie de provocări și în Bulgaria, România, Croația și Slovacia, potrivit Reuters.
Înainte de publicarea raportului privind statul de drept în UE, care are loc miercuri, premierul ungar Viktor Orban taie legăturile cu comisara Vera Jourova și anunță un institut privind statul de drept pentru a contracara atacurile UE.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.