Pe fundalul războiului din Ucraina, pionii Rusiei de la Chișinău încearcă să tulbure liniștea cu NATO. Iar regimul separatist pro-rus de la Tiraspol a considerat că anume acum este momentul să repete că vrea „desprinderea civilizată de Moldova”.
Igor Dodon și șeful grupării separatiste de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, s-au întâlnit joi la reședința de la Condrița a președintelui moldovean. Cei doi au elogiat rolul trupelor rusești de pacificare de la Nistru.
Igor Dodon și șeful grupării separatiste de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, s-au întâlnit joi la reședința de la Condrița a președintelui moldovean. Cei doi au elogiat rolul
trupelor rusești de pacificare de la Nistru.
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a elogiat miercuri rolul pacificatorilor ruși de la Nistru la o întâlnire cu șeful regiunii separatiste, Vadim Krasnoselski. El a spus că datorită pacificatorilor ruși „avem stabilitate”.
Igor Dodon a elogiat miercuri rolul
pacificatorilor ruși de la Nistru la o întâlnire cu șeful grupării separatiste, Vadim Krasnoselski. El a spus că datorită pacificatorilor ruși „avem
stabilitate”. Asta în timp ce Guvernul
de
Ministrul de Externe rus susține că promtitudinea cu care Chișinăul insistă asupra retragerii armatei a-14-a din Transnistria reprezintă o provocare din partea celor care își doresc un conflict armat între Rusia și R. Moldova și Ucraina.
Autoritățile R. Moldova au solicitat ONU să includă subiectul scoaterii trupelor ruse de pe teritoriul țării, pe agenda celei de-a 72-a sesiuni a AG a ONU. Liderul de la Tiraspol anunță că decizia va trage după sine un conflict militar.
Reprezentantul
politic al Tiraspolului, Vitalie Ignatiev, a declarat la întrevederea cu
vicepremierul pentru Reintegrare, George Bălan, că inițiativa de a deschide un
punct vamal comun moldo-ucrainean la Cuciurgan ar putea destabiliza
Joi, 2 martie, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a depus flori la monumentul polițiștilor moldoveni uciși de cazacii mercenari. Cu o lună în urmă a depus flori la monumentul cazacilor de la Bender.
Schimbarea șefului administrației separatiste de la Tiraspol nu înseamnă
și schimbarea poziției autorităților separatiste față de problema
transnistreană. Venirea lui Vadim Krasnoselski nu oferă speranțe că negocierile
ar putea
Șeful grupării separatiste de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a anunțat că la Moscova urmează să fie deschis un oficiu al așa-numitului "președinte transnistrean”.
Cardurile de energie, care reprezintă un sprijin pentru plata facturilor la energie, urmează să fie distribuite de pe 1 februarie populației, iar începând cu 20 februarie oamenii își pot plăti facturile cu acestea.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.