Uniunea Europeană și Kenya au semnat un acord comercial, în vederea aprofundării legăturilor economice ale Bruxelles-ului cu Africa pentru a face față concurenței Chinei, relatează Euronews.
UE a introdus vineri o acțiune împotriva Chinei în cadrul Organizației Mondiale a Comerțului (OMC) pentru restricționarea accesului întreprinderilor din UE la o instanță străină în scopul de a-și proteja și utiliza brevetele.
Comisia Europeană a confirmat că România nu și-a asumat prin Planul Național de Redresare și Reziliență că va impune interdicția utilizării lemnelor pentru încălzire până în 2023.
Comisia Europeană a prezentat marți Actul delegat complementar privind taxonomia în domeniul climei. Energia nucleară și gazele naturale au fost acceptate în tranziția către economia verde.
Comisia Europeană a propus miercuri o directivă care asigură o rată efectivă minimă de impozitare pentru activitățile globale ale marilor grupuri multinaționale.
Comisia Europeană nu recomandă renegocierea PNRR, deoarece trebuie parcursă toată procedura de aprobare din faza inițială, spune vicepreședintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis.
Comisia Europeană a evaluat pozitiv Planul de redresare și reziliență al României, care va putea primi din partea UE granturi în valoare de 14,2 miliarde euro și împrumuturi în valoare de 14,9 miliarde euro din Mecanismul de Redresare și Reziliență.
Posibilitatea excluderii investițiilor „verzi” din calculul deficitului va face parte din discuțiile ce vor fi purtate cu prilejul revizuirii regulilor bugetare ale UE, a declarat sâmbătă vicepreședintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis.
Premierul Florin Cîțu ajunge în această seară la Bruxelles pentru a convinge Comisia Europeană să accepte finanțarea proiectelor cu care nu a fost până acum de acord în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.