EurActiv România, în parteneriat cu Reprezentanța Comisiei Europene în România, a organizat joi un workshop privind contribuția fondurilor UE la creșterea competitivității fermierilor români și rolul tot mai important al tehnologiei în agricultură.
România trebuie să dovedească mai multă flexibilitate în alocarea fondurilor europene dacă vrea o rată mai bună de absorbție pentru a reduce decalajele de dezvoltare față de vestul Europei.
Finanțarea investițiilor în agricultură, transpunerea în PNDR a propunerilor din pachetul ”Clasa de Mijloc la Sate” și stadiul actual al depunerilor de proiecte și al schemelor de plată în zona Constanța au fost temele conferinței de la Constanța.
Persoanele interesate de finanțarea activităților agricole și non-agricole din mediul rural sunt invitate să completeze formularul de înregistrare până la data de 19 octombrie, inclusiv. Participarea este gratuită. Locurile sunt limitate.
Reprezentanți ai AM PNDR, UniCredit Bank, APIA și AFIR au participat marți, la Timișoara, la o discuție deschisă despre probleme și soluții pentru finanțarea agriculturii și mediului rural. Principalele idei și concluzii în live textul EurActiv.ro.
Valentin Boldeiu, șeful Departamentului de Fonduri Europene din cadrul UniCredit Bank, vorbește, într-un interviu pentru EurActiv.ro, despre finanțările pentru agricultură, la ce trebuie să fie atenți fermierii și cum pot rezolva problemele.
Valentin Boldeiu, Unicredit: În ceea ce priveste liniile de creditare, există un prag maxim al dobânzii pe care banca îl poate percepe unui beneficiar PNDR, stabilit prin Ordin al ministrului. Interviu VIDEO și răspunsuri la întrebările cititorilor.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.