Valer Dorneanu a declarat joi că CCR va sesiza Comisia Europeană, Comisia de la Veneția, dar și alte foruri internaționale, după ce premierul Ludovic Orban a afirmat că "trebuie schimbați politrucii" de la Curtea Constituțională.
Judecătorii Curții Constituționale au respins marți sesizarea președintelui Klaus Iohannis prin care acesta contesta decizia Parlamentului de a decide data alegerilor parlamentare, potrivit unor surse din cadrul Curții, citate de HotNews.ro.
Curtea Constituțională a României a stabilit, marți, că nu există conflict juridic între Guvern și Parlament ca urmare a depunerii unei moțiuni de cenzură în sesiune extraordinară, au precizat, pentru Agerpres, surse din CCR.
Șeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, a depus vineri, în jurul orei 11:00, sesizarea privind posibilul conflict juridic de natură constituțională între Guvern și Parlament referitor la moțiunea de cenzură inițiată de PSD.
Președintele Curții Constituționale Valer Dorneanu a subliniat la Digi24 că măsurile pentru protejarea sănătății trebuiau luate, dar în cadru legal, conform Constituției. El a accentuat că restrângerea unor drepturi se poate face doar prin lege.
Direcția Națională Anticorupție (DNA) reacționază după ce șeful CCR, Valer Dorneanu, s-a întrebat dacă "misiunea" șefului DNA este de a-și mobiliza procurorii sau de a comenta deciziile Curții.
Președintele CCR, Valer Dorneanu, a afirmat miercuri, pentru Agerpres, că DNA trebuie să aplice legea și deciziile Curții, întrebându-se, totodată, dacă "misiunea" șefului DNA este de a-și mobiliza procurorii sau de a comenta deciziile CCR.
Președintele CCR susține că drepturile fundamentale ale omului nu pot fi afectate printr-o ordonanță de urgență, iar pentru ca măsurile privind restrângerea unor drepturi și libertăți fundamentale să fie valabile, ar fi trebuit elaborată o lege.
Curtea Constituțională a admis miercuri sesizarea Avocatului Poporului prin care era contestată OUG 34/2020 privind majorarea amenzilor până la 20.000 de lei pentru nerespectarea ordonanțelor militare.
Cu o singură excepție, miniștrii Guvernului Cîțu s-au prezentat marți pentru a treia oară la audieri în comisiile de specialitate reunite ale Parlamentului. Trei miniștri au primit aviz pozitiv, iar ceilalți trei - aviz negativ.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.