Reprezentanții României din Parlamentul European au criticat propunerea făcută de Comisie privind viitorul buget al Uniunii. Dacă socialiștii au probleme cu condiționalitatea legată de statul de drept, popularii sunt nemulțumiți de tăierea fondurilor
UE își dorește o cooperare mai strânsă cu Statele Unite, nu dispute comerciale, au transmis în această săptămână oficialii de la Bruxelles, după ce președintele american Donald Trump a spus că războaiele comerciale sunt „bune și ușor de câștigat”.
„Avem în continuare nevoie de MCV pentru ca justiția și oamenii cinstiți din România să fie apărați în fața lui Dragnea, Toader și a tuturor politicienilor care vor să acapareze justiția”, spune europarlamentarul român Siegfried Mureșan.
Vera Jourova, comisarul care a reprezentat Comisia Europeană la dezbateri, a fost nevoită să suporte atacurile lipsite de diplomație lansate la adresa sa de social-democrații români.
România este din nou în centrul atenției Uniunii Europene, iar subiectul nu este unul cu care ne putem lăuda. La inițiativa „verzilor”, Parlamentul European a dezbătut amenințările la adresa statului de drept din România.
Parlamentul European a dezbătut marți strategia pentru Balcanii de Vest, prezentată în aceeași zi de Comisia Europeană. Liderii europeni au dat un mesaj clar: statele din regiune trebuie să-și rezolve problemele cu vecinii înainte de aderare.
Social-democrații români din Parlamentul European și-au exprimat „sprijinul total” pentru nominalizarea Vioricăi Dăncilă ca prim-ministru din partea PSD, dar eurodeputații populari critică această numire.
Deputații români și bulgari din Parlamentul European, aparținând diferitelor grupuri politice, s-au angajat să colaboreze pentru a garanta o președinție bulgară de succes în 2018 și o președinție românească de succes în 2019.
În timp ce bulgarii privesc cu admirație lupta anticorupție din România, europarlamentari și politicieni români sunt tot mai deranjați de ea, comparând-o cu Inchiziția și dorind să interzică folosirea cuvintelor "penali" sau "pușcăriabili".
Dezbaterea din plenul PE privind situația din R. Moldova a prilejuit o dispută verbală între popularii români, care doresc suspendarea ajutorului, și socialiștii români, care nu au o problemă cu modificările la legea electorală.
Plenul PE se reunește luni după vacanța de vară. Cu acest prilej, EurActiv le-a adresat eurodeputaților români rugămintea de a-și prezenta activitatea din prima parte a anului, dar și planurile pentru perioada următoare.
Eurodeputatul social-democrat susține că testarea alimentelor s-a făcut cu notificarea Comisiei Europene, astfel că nu înțelege secretomania Guvernului Tudose, care a refuzat să facă publice numele companiilor și produselor declarate neconforme.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.
Ieri, când realizam acest reportaj încă era pace. Astăzi ne-am trezit de la bubuitul obuzelor undeva departe. Se aud de la Cricova, aici unde locuim, iar în acest moment nu știm cine trage.