Victor Ciorbea a anunțat luni președinții celor două Camere ale Parlamentului, printr-un comunicat de presă, că nu mai ocupă funcția de Avocat al Poporului.
Președintele Klaus Iohannis a contestat luni la CCR legea prin care Avocatul Poporului ar urma să primească o pensie similară cu cea a judecătorilor constituționali, astfl că venitul lui lunar, unde intră și salariul, ar fi de 36.000 de lei.
PNL a transmis luni o scrisoare președinților Camerei Deputaților și Senatului, prin care solicită revocarea din funcție a Avocatului Poporului, pe motiv că nu a sesizat Curtea Constituțională cu privire la OUG pe legile Justiției.
Deputații Pro România anunță că l-au invitat pe Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, la audieri în Comisia pentru drepturile omului din Camera Deputaților, transmite deputata Emilia Meiroșu.
Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a transmis joi seară un comunicat de presă prin care explică de ce nu și-a delegat atribuțiile pentru a putea fi sesizată Curtea Constituțională în privința OUG pe legile justiției.
Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a transmis miercuri printr-un comunicat de presă că se află în SUA pentru două săptămâni, dar petițiile formulate cu privire la OUG pe legile justiției vor fi analizate de către specialiștii instituției.
Augustin Lazăr reclamă mai multe încălcări ale Constituției în sesizarea făcută către Avocatul Poporului. Printre ele și faptul că legile nu pot retroactiva, în afara celor penale sau contravenționale mai favorabile. Lazăr cere esizarea CCR.
Parlamentarii USR s-au dus miercuri la sediul Avocatului Poporului pentru a-i solicita să atace la CCR Ordonanța de urgență privind legile justiției, dar au aflat că acesta a plecat în concediu.
USR anunță că i-a trimis o scrisoare deschisă Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, în care îi cere să atace la CCR Ordonanța de urgență pentru stabilirea datei referendumului de redefinire a familiei.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.