Biroul Parlamentului European la București organizează astăzi conferința online “Împreună în UE: Impactul bugetului pe termen lung al UE asupra viitorului Europei”.
Comisia Europeană a propus miercuri o directivă UE pentru a asigura protecția muncitorilor din Uniune, care vizează stabilirea unor salarii minime la nivel adecvat pentru a permite un trai decent oriunde lucrează.
Eurodeputații au solicitat eliminarea decalajului digital în Europa, având în vedere exacerbarea inegalităților care au cauzat dificultăți în accesul la educația școlară, mai ales de la debutul pandemiei de COVID-19.
Europarlamentarul PSD Victor Negrescu a declarat joi că pandemia putea fi mai bine gestionată de actualul guvern, iar PSD este pregătit să preia guvernarea alături de alte partide.
Eurodeputații PNL laudă acordul istoric la care a ajuns Consiliul European privind planul de relansare, notând că România va primi mai mulți bani decât în trecut de la UE, dar social-democratul Victor Negrescu susține că România iese mai prost.
Uniunea Europeană trebuie să protejeze lucrătorii sezonieri și transfrontalieri și să ia măsuri pentru ca aceștia să beneficieze de o protecție adecvată în condițiile pandemiei de COVID-19, potrivit unei rezoluții dezbătute în Parlamentul European.
Din cauza pandemiei de COVID-19, numeroase școli și universități au fost închise, sute de mii de elevi și studenți trecând la învățarea online. UE caută să valorifice aceste experiențe.
Comisia Europeană propune un fond în valoare de 750 miliarde de euro pentru ca economia UE să depășească cu succes criza provocată de pandemia de coronavirus. România poate accesa 33 de miliarde de euro din acest pachet.
Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, prezintă miercuri propunerea sa pentru viitorul buget al UE, care va include și ample măsuri de redresare a economiei după epidemia de coronavirus.
Cât de digitale vor fi investițiile în agricultură și în dezvoltarea rurală în ultimii ani? O înrebare la care condițiile pandemiei par să forțeze acțiunea urgentă. O întrebare la care Comisia Europeană răspunde și prin finanțări concrete.