Aflat în procedură de extrădare din Serbia, Sebastian Ghiță a primit o primă sentință în dosarul în care este judecat pentru numeroase infracțiuni, inclusiv de corupție, șantaj și conducere fără permis. Mandatul de arestare, revocat.
Un parlamentar, martor cu identitate protejată, a fost audiat vineri de judecători în dosarul în care Sebastian Ghiță este judecat pentru șantaj și corupție. El a declarat că Ghiță putea denigra politicieni la postul de televiziune pe care îl deține.
Poliția îl caută pe fostul deputat la toate locuințele deținute de acesta, după ce Ghiță nu s-a prezentat la sediul IPJ conform dispozițiilor procurorilor. Polițiștii au sesizat ICCJ în legătură cu nerespectarea controlului judiciar impus.
Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au dispus începerea procesului de corupție în care sunt implicați șefi din poliție și parchetele din Prahova, dar și deputatul Sebastian Ghiță. Dosarul a trecut de camera preliminară.
Un dosar ce părea închis definitiv și care cuprinde nume sonore ale justiției din Prahova aflate la picioarele deputatului Sebastian Ghiță a fost rezolvat prin trimitere în judecată. Procurorii descriu cât de mare era influența lui Ghiță în județ.
Foștii șefi al procurorului general al parchetului din Prahova au fost arestați preventiv. Și fostul subsecretar de stat în MAI, Viorel Dosar a primit mandat de arestare, la fel ca și ofițerul de poliție Constantin Ispas.
Deputatul Sebastian Ghiță are calitatea de suspect la DNA Ploiești în dosarul în care sunt vizați procurori, polițiști și politicieni prahoveni. Cazul a fost inițial clasat de procurorul Lucian Papici de la DNA.
DNA a reluat ancheta împotriva mai multor șefi de poliție, procurori și funcționari din Prahova, alături de care mai sunt cercetați și deputatul Vlad Cosma și de tatăl său, Mircea Cosma, șeful CJ Prahova. Acuzațiile sunt de corupție.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.