Comisia a lansat o consultare publică deschisă cu privire la planul de acțiune al UE intitulat „Către îndeplinirea obiectivului de reducere la zero a poluării aerului, apei și solului-să construim o planetă mai sănătoasă pentru oameni mai sănătoși”.
Cu 73 444 hectare de păduri afectate de incendii, România a fost țara UE care a suferit cele mai mari pagube produse în zonele protejate în 2019, arată un raport al Comisiei Europene.
Comisia Europeană inaugurează un nou Centru de cunoștințe privind biodiversitatea - un ghișeu unic pentru dovezi științifice în vederea refacerii și protejării ecosistemelor naturale care ne oferă hrană, medicamente, materiale, recreere și bunăstare.
În cadrul unei ceremonii virtuale desfășurate miercuri seară, comisarul pentru mediu, oceane și pescuit, Virginijus Sinkevičius, a anunțat câștigătorii ediției din acest an a premiilor Natura 2000.
Din motive ostensibile, schimburile economice ale României cu Japonia, precedente celui de-al Doilea Război Mondial au fost ignorate de istorici, până în ultimul deceniu al veacului trecut, scrie dr Radu Șerban.
Cât de digitale vor fi investițiile în agricultură și în dezvoltarea rurală în ultimii ani? O înrebare la care condițiile pandemiei par să forțeze acțiunea urgentă. O întrebare la care Comisia Europeană răspunde și prin finanțări concrete.