Construcția, care ar trebui să fie finalizată până pe 20 decembrie, va cuprinde 800 de locuri destinate elitei moscovite pentru a face față unui atac nuclear, scrie Le Point.
Rusia este din ce în ce mai izolată, dar numai de Occident. Mai multe puteri asiatice și țări africane mențin legături economice și de securitate cu Moscova după începerea invaziei din Ucraina, scrie La Razon.
La Stockholm, se studiază amânarea termenului limită pentru aderarea la Alianța Atlantică până pe 4 aprilie 2024, în loc de 11 și 12 iulie, la Summitul NATO de la Vilnius, scrie La Razon.
Președintele belarus Aleksandr Lukașenko a declarat că, dacă o altă țară ar dori să se alăture unei Uniuni ruso-belaruse, ar exista "arme nucleare pentru toți", transmite Reuters.
Rusia și Belarus au semnat joi un acord vizând oficializarea amplasării unor rachete nucleare tactice rusești pe teritoriul belarus – un demers care, potrivit Moscovei, se datorează crescândelor tensiuni cu Occidentul.
Directorul adjunct al serviciului de informații militare ucrainean și-a dezvăluit public planurile. Asasinarea lui Vladimir Putin este o prioritate absolută. Ulterior, un oficial ucrainean a susținut că Kievul îl vrea pe Putin în fața CPI.
G7 tocmai a trimis avertismente Rusiei și Chinei invitându-l pe ucraineanul Zelenski la summitul de la Hiroshima și condamnând strategia de ''coerciție economică'' a lui Xi Jinping și ambiția sa de a pune mâna pe Taiwan.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.