Este vorba despre zeci de mii de deținuți aflați în arest preventiv pe care autoritățile ruse vor să îi trimită la război, anunță publicația Vajnîe Istorii citând avocați specializați, dar și o sursă din cadrul Ministerului rus al Apărării.
Președintele chinez, Xi Jinping, i-a declarat miercuri omologul său rus, Vladimir Putin, în schimbul de felicitări cu ocazia celei de-a 75-a aniversări a stabilirii relațiilor diplomatice bilaterale, că este pregătit să „dezvolte” cooperarea.
Proiectul legii bugetului pe 2025 în Rusia, dezvăluit luni, prevede o creștere cu 30% a cheltuielilor militare anul viitor, confirmând hotărârea Kremlinului de a-și continua ofensiva în Ucraina, în ciuda costului uman și economic, scrie France 24.
Olandezul Mark Rutte a preluat marți, 1 octombrie, funcția de secretar general NATO. El a prezentat la sediul Alianței de la Bruxelles cele trei priorități ale mandatului său.
Președintele rus a extins circumstanțele pentru utilizarea armelor nucleare, în timp ce Occidentul este reticent în a lăsa Ucraina să recurgă la extindă utilizarea anumitor arme cu rază lungă de acțiune.
Armenia și Azerbaidjan negociază un tratat de pace după războiul din 2020 pentru Nagorno-Karabah. Rusia, până acum concentrată pe conflictul din Ucraina, își redirecționează atenția spre Caucazul de Sud, interferând în aceste discuții de pace.
Președintele Vladimir Putin a declarat joi că Rusia își va majora producția de drone de aproximativ zece ori, până la aproape 1,4 milioane, anul acesta, în încercarea de a asigura victoria forțelor armate rusești în Ucraina.
O treime dintre ruși nu vor să aibă copii din cauza instabilității politice și economice creată de războiul din Ucraina, care a provocat o criză demografică de care nu se mai amintește din 1999, când președintele Vladimir Putin nu ajunsese încă la Kr
În ciuda ajutorului Coreei de Nord, Moscova va încerca să pună capăt războiului "înainte de 2026", estimează Ucraina prin vocea șefului serviciului de informații militare, scrie Le Point.
Armata rusă a susținut joi că a eliberat în două zile zece localități cucerite de ucraineni în regiunea de graniță rusă Kursk, unde forțele Kievului înaintaseră pe mai mult de 1.000 km2 la începutul lunii august.
Noul acord a fost necesar în condițiile în care la sfârșitul lunii iunie, președintele ucrainean a interzis tranzitul produselor petroliere ale companiei Lukoil din Rusia, cunoscut anterior drept principalul furnizor de petrol al Grupului Mol.
Moscova își propune să demonstreze că rezistența este inutilă și să oblige Kievul să accepte o "pace proastă". Niciuna dintre părți nu pare să aibă puterea de a obține o victorie militară, potrivit La Razon.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.