„Multe felicitări lui Donald Trump pentru victoria sa impresionantă. Apreciez angajamentul său pentru pace prin forță. Este, de asemenea, angajamentul nostru pentru o pace dreaptă”, spune la cald Volodimir Zelenski, notează Corriere della Sera.
Autoritățile ucrainene sunt „foarte nervoase” în legătură cu situația de pe fronturi, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, comentând cererea Kievului adresată Statelor Unite de a disloca rachete Tomahawk în Ucraina.
Guvernul ucrainean a anunțat public că 160.000 de oameni vor fi mobilizați pentru a întări rândurile armatei, în timp ce Rusia câștigă teren de câteva luni în Est, scrie L'Express (Franța).
Președintele ucrainean a lansat un mesaj prin intermediul unui tricou pe care era inscripționat sloganul „Să facem Rusia mică din nou!” și o hartă a cnezatului Moscovei din 1462, perioada anterioară expansiunii din timpul lui Ivan al III-lea.
Posibilitatea începerii negocierilor de pace cu Rusia „va depinde” de rezultatul alegerilor prezidențiale americane, programate pentru 5 noiembrie, a spus președintele ucrainean Volodimir Zelenski, citat de ANSA (Italia).
Parlamentul European a aprobat cu o foarte mare majoritate inițiativa care prevede acordarea unui împrumut de până la 35 de miliarde de euro pentru Ucraina, folosind fondurile blocate ale Băncii Centrale Ruse ca garanție pentru rambursări.
Actualul impas în care se află războiul ar putea fi rezolvat doar dacă Occidentul va propune o agendă pentru realizarea unui armistițiu fără negocieri cu Kremlinul, scrie La Razon (Spania), sub semnătura lui Vladislav Inozemțev.
Războiul a început din momentul când Rusia a invadat Ucraina, dar, pe un portal, Donald J. Trump afirmă că președintele ucrainean este cel care „nu ar fi trebuit să permită niciodată izbucnirea războiului”, scrie The New York Times.
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski, a cărui țară a fost invadată de Rusia la 24 februarie 2022, "nu ar fi trebuit niciodată să lase să înceapă acest război", a declarat joi Donald Trump.
Acordul prevede o cooperare între cele două țări în domeniul securității, Grecia devenind cel de-al 21-lea stat membru al Uniunii Europene care semnează un astfel de acord cu Ucraina, scrie To Vima (Grecia).
„Este prea vag și prea dependent de partenerii internaționali și omite problemele interne, cum ar fi reformele pro-democratice și anticorupție, care sunt cheia succesului Ucrainei și aderării la NATO”, scrie Avvenire (Italia).
Încrederea ucrainenilor în Volodimir Zelenski s-a stabilizat la niveluri relativ ridicate după o scădere la începutul anului, întrucât 59% își exprimă în continuare sprijinul pentru el, notează El Mundo (Spania).
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.