Slăbirea unor instituții face loc unor lideri centralizatori, dar li se poate întoarce în față, ducând la decizii greșite, scrie de la Beijing Marcelo Ninio pentru publicația braziliană „O Globo”.
Președintele american, Donald Trump, a declarat joi că dorește să discute cu China și Rusia pe tema reducerilor reciproce ale cheltuielilor pentru apărare de către cele trei puteri, pledând în același timp pentru reintegrarea Moscovei în G7.
Ați auzit cu toții de neo-liberalism și neo-conservatorism. Ei bine, bun venit acum în epoca neo-imperialismului, scrie „The Financial Times”, explicând că, acum, conducătorii Americii, Rusiei și Chinei urmăresc cu toții expansiunea teritorială.
Cele două mari economii la nivel mondial nu au ajuns la un acord pentru a preveni majorarea taxelor vamale americane, intrate în vigoare după miezul nopții. Beijingul a ripostat imediat, scrie „The Washington Post” (SUA).
Donald Trump a spus-o: pentru a-l zdrobi pe Vladimir Putin și a-l forța să pună capăt războiului din Ucraina, drumul principal trece prin petrol și gaze.
Președintele american consideră controlul Canalului Panama ca aparținând Statelor Unite, care i-au finalizat construcția, și contestă prezența infrastructurii chineze, scrie „Le Monde” (Franța) sub semnătura lui Harold Thibault.
Chimia dintre doi dintre cei mai puternici lideri pe care țările lor i-au avut vreodată prezintă pericole de explozie, dar pragmatismul reciproc le-ar putea evita, scrie O Globo (Brazilia), care face o radiografie a viitoarelor relații dntre aceștia.
Președintele chinez, Xi Jinping, a refuzat invitația de a participa la ceremonia de învestire a lui Donald Trump din 20 ianuarie, relatează postul american CBS News, preluat de publicația „La Libre Belgique”.
America se confruntă acum cu cel mai dificil mediu internațional cu care a avut de furcă cel puțin de la războiul rece încoace, scrie Foreign Policy sub semnătura lui Stephen Hadley, fost consilier prezidențial în mandatul secund al lui Bush Jr.
Președintele chinez, Xi Jinping, a cerut trupelor să-și intensifice pregătirea pentru război, a informat sâmbătă presa de stat, la doar câteva zile după ce Beijingul a organizat exerciții militare la scară largă în jurul Taiwanului.
Regimul lui Xi Jinping recurge la operațiuni de spionaj la scară largă, pentru a-și consolida puterea, a-și destabiliza rivalii și a căuta inovații. FBI avertizează că hackerii chinezi depășesc cu mult resursele occidentale, scrie Infobae (Spania).
Președintele chinez, Xi Jinping, i-a declarat miercuri omologul său rus, Vladimir Putin, în schimbul de felicitări cu ocazia celei de-a 75-a aniversări a stabilirii relațiilor diplomatice bilaterale, că este pregătit să „dezvolte” cooperarea.
Formațiunea extremistă AUR a depus marți solicitarea pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului în perioada 20-24 ianuarie, scopul fiind începerea procedurii de suspendare a președintelui Klaus Iohannis.
Experții în securitate cibernetică invitați în cadrul webinarului “Riscurile Cibernetice: de la amenințare, la soluții”, care a avut loc miercuri, estimează atacurile cibernetice care au loc zilnic la o valoare de 8,44 trilioane de dolari.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.