Guvernul Republicii Moldova, în frunte cu premierul Ion Chicu, își va da demisia, a anunțat miercuri premierul în exercițiu. Dacă Parlamentul va fi dizolvat, urmează alegeri parlamentare anticipate.
Autoritățile moldovene au organizat duminică, alegeri parlamentare noi pentru un singur fotoliu de deputat, deși țara se află sub incidența codului roșu de epidemie cu coronavirus.
Premierul moldovean Ion Chicu a anunțat, într-un briefing de presă alături de Igor Dodon și Zinaida Greceanîi, că primele vizite vor fi făcute la Londra și la Moscova.
La Bruxelles, Maia Sandu a promis că va dărâma sistemul corupt, construit de oligarhul Plahotniuc, că cei responsabili de uriașul jaf bancar din 2014 vor răspunde și că, într-o zi, Moldova va bate cu încredere la ușa UE.
Primele altercații la Chișinău în fața Secției Nr. 6 de protecție a martorilor din cadrul IGP. Noul ministru de Interne, Andrei Năstase, a fost îmbrâncit de mascați și de șeful IGP, Alexandru Pânzari, care a fost demis de noul Guvern.
În timp ce blocul pro-european ACUM le tot transmite mesaje socialiștilor cu îndemnul de a coopera, la nivel parlamentar, contra regimului Plahotniuc, deputații PSRM au plecat in corpore la Moscova.
Socialiștii și democrații s-au întâlnit marți la Președinție, pentru a discuta despre o eventuală majoritate parlamentară. Blocul ACUM a declinat invitația președintelui Dodon în acest format.
Zinaida Greceanîi (fostul premier din timpul guvernării comuniste) este noul președinte al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova. Ea a fost aleasă duminică de Congresul formațiunii după ce Igor Dodon a renunțat la funcție ca
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.