Programul de guvernare al PSD are o parte ascunsă și vizează demolarea Justiției și a infracțiunii cea mai periculoasă pentru politicieni - abuzul în serviciu. Curtea Constituțională îi ajută pe guvernanți să îl pună în aplicare.
Textul Ordonanței de Urgență pentru modificarea Codului Penal, împotriva căruia protestează românii, a fost scris de Alina Bica, condamnată în două dosare de corupție, potrivit unor surse Hotnews.
Judecătorii Curții Supreme i-a condamnat la închisoare cu executare pe fosta șefă a DIICOT, Alina Bica, fostul șef al ANAF, Șerban Pop și pe omul de afaceri Horia Simu. Sentința nu este definitivă și poate fi atacată de inculpați și de DNA.
Amnistia și modificările la codul penal erau elefanții ascunși de Guvern și scoși la iveală cu greu. Dacă în 2012 fostul premier Adrian Năstase se folosea de glonț să scape de pârnaie, acum cartușele sunt îndreptate spre justiție și protestatari.
Fostul procuror șef al DIICOT, Alina Bica, a fost condamnată la patru ani de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzată că l-a ajutat pe Adriean Videanu să scoată de sub sechestru acțiunile firmei Titan Mar. Videanu a fost achitat.
Judecătorii constituționali au decis că infracțiunea de abuz în serviciu este constituțională, dar că textul din Codul Penal trebuie să fie mai clar. Parlamentul ar urma să schimbe definirea abuzului în serviciu. Textul complet al minutei deciziei.
Alin Cocoș, fiul omului de afaceri Dorin Cocoș, a recunoscut și el toate acuzațiile care i se aduc în dosarul ANRP. Anterior, tatăl său, Dorin Cocoș, și fostul consilier al Alinei Bica și-au recunoscut acuzațiile.
Foștii șefi ai DIICOT și ANAF Bica și Pop, dar și omul de afaceri Horia Simu, vor fi judecați pentru corupție. Procurorii acuză o mită de 230.000 de euro pentru închiderea unui dosar al lui Simu, cercetat la DIICOT pentru spălare de bani.
Ionuț Mihăilescu, fostul consilier al Alinei Bica, a recunoscut în fața judecătorilor toate acuzațiile aduse de procurori în dosarul despăgubirilor ilegale de la Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților.
Omul de afaceri Dorin Cocoș a recunoscut faptele de care este acuzat de procurorii anticorupție în dosarul ANRP. Cocoș a dat declarații detaliate în fața judecătorilor și a cerut să fie judecat în procedură simplificată.
Fostul șef al Fiscului Șerban Pop a cerut 1,5 milioane de euro pentru a-l scăpa pe Simu de un dosar cu un prejudiciu de 30 de milioane de euro, o mică parte din acești bani ajungând și la șefa DIICOT, Alina Bica.
Formațiunea extremistă AUR a depus marți solicitarea pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului în perioada 20-24 ianuarie, scopul fiind începerea procedurii de suspendare a președintelui Klaus Iohannis.
Experții în securitate cibernetică invitați în cadrul webinarului “Riscurile Cibernetice: de la amenințare, la soluții”, care a avut loc miercuri, estimează atacurile cibernetice care au loc zilnic la o valoare de 8,44 trilioane de dolari.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.