Generalul Florian Coldea, prim-adjunct al directorului SRI, a primit, joi, de la ambasadorul francez, François Saint-Paul, însemnele de Cavaler al Ordinului Național al Meritului, în cadrul unei ceremonii care a avut la Reședința Franței.

”Această distincție recompensează parcursul domnului general-locotenent Florian Coldea marcat de o puternică implicare în cooperarea în materie de securitate împreună cu partenerii francezi și euro-atlantici”, potrivit unui comunicat al Ambasadei Franței la București.

”Nu voi înceta să insist, în calitate de ambasador al Franței, țară care a fost tragic lovită de atacuri teroriste în luna ianuarie a acestui an, asupra importanței acestei cooperări între servicii pentru a lupta împotriva noilor forme de terorism care aduc atingere valorilor de libertate și de drept, valori pe care le împărtășim toți”, a declarat François Saint-Paul.

Florian Coldea a fost numit prim-adjunct al directorului Serviciului Român de Informații (SRI) pe 27 iulie 2005.

A participat la misiuni, acțiuni și operațiuni complexe derulate în special pe profil antiterorist, în cooperare cu parteneri străini ai SRI.

Potrivit comunicatului, Ordinul Național al Meritului, un ordin universal, care se acordă persoanelor din toate mediile de activitate, recompensează performanțele remarcabile ale cetățenilor, fie într-o funcție publică, civilă sau militară, fie în exercitarea unei activități private, precum și angajamentele tinerei generații.

Ordinul își propune să stimuleze energiile individuale, să reunească aspirațiile și să recompenseze inovația și implicarea în răspândirea valorilor susținute de Franța, având o triplă vocație: să reflecte dinamismului societății, să ofere un exemplu și să recunoască diversitatea.