Președintele Senatului, Florin Cîțu, s-a dus miercuri în Ucraina, după ce premierul Nicolae Ciucă, șeful Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, și ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, au efectuat și ei marți o vizită în Ucraina.

UPDATE

Printr-o postare pe Facebook, Florin Cîțu a anunțat că a fost o onoare să se afle în Ucraina, la invitația omologului său, președintele Radei Supreme, Ruslan Stefanchuk, împreună cu președintele Consiliului Național al Adunării Naționale Federale a Confederației Elvețiene, Irène Kälin, și președintele Adunării Republicii Macedonia de Nord, Talat Xhaferi.

"Vizita, planificată încă de la începutul lunii aprilie, a avut ca subiecte principale atrocitățile comise de forțele armate ruse în Ucraina și planul de reconstrucție a țării după război.

Am susținut un discurs în cadrul Congresului autorităților locale și regionale, prezidat de președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, unde a fost prezent și prim-ministrul Ucrainei, Denys Shmyhal", a scris Cîțu.


+++

Florin Cîțu a mers în Ucraina alături de președinții parlamentelor din Macedonia de Nord și Elveția. Ei au vizitat Hostomel și Irpin.

Citește și: De ce vizita lui Ciucă în Ucraina a fost "secretă" și de ce a lipsit Cîțu

Anunțul, însoțit și de o fotografie în care apare și Florin Cîțu, a fost făcut de președintele Radei Supreme din Ucraina, Ruslan Stefanchuk, pe Twitter.

Până acum, nici Biroul de presă al Senatului, nici PNL nu a făcut vreun anunț oficial despre cum a decurs vizita lui Florin Cîțu în Ucraina.