Senatorul PSD Șerban Nicolae a declarat, marți, că și-a depus candidatura la șefia partidului, după ce, săptămâna trecută, anunțase că se retrage din cursă.

”Am depus azi dimineață (marți - n.r.) declarația de candidatură, însoțită de susținerea organizației locale din care fac parte, de la baza partidului, organizația locală din Drobeta Turnu Severin”, a spus Șerban Nicolae. 

Senatorul a precizat că nu are susținerea a cel puțin cinci filiale, așa cum o cer criteriile impuse recent, dar a afirmat că, ”dacă se respectă statutul” PSD, candidatura sa nu ar trebui respinsă înainte de competiție.

”Nu am recomandările solicitate din partea organizațiilor județene pentru că, la data când aceste criterii au fost fixate - din punctul meu de vedere nestatutar - , erau deja peste trei sferturi de conferințe județene deja ținute. Ar fi fost practic imposibil să mai pot să mă prezint undeva, să pot să solicit o asemenea susținere, să prezint ideile pe baza cărora vreau să candidez”, a explicat Nicolae.

Senatorul social-democrat a susținut că luni s-a petrecut ”un fenomen” care l-a determinat să nu abandoneze. Nicolae a declarat că i s-a povestit că avea, luni după-amiază, 56% susținere într-un sondaj publicat pe site-ul PSD, ”mai mult decât ceilalți (Liviu Dragnea și Daniel Savu – n.r.) la un loc.

Termenul pentru depunerea candidaturilor la șefia PSD a expirat marți, la ora 12:00.

Pentru alegerile interne din PSD, din 11 octombrie, s-au înscris președintele interimar, Liviu Dragnea, și senatorii Șerban Nicolae și Daniel Savu.