Președintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, este acuzat de liberalul Anton Marin că l-ar fi lovit, sâmbătă seara, la o nuntă la care ar fi participat amândoi. Poliția a deschis un dosar penal care urmează a fi preluat de Parchetul General.

update Președintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, a confirmat că a avut un schimb de replici mai dur cu liberalul Marin Anton, la o nuntă la care a participat sâmbătă seară în localitatea Comana, dar a negat că s-ar fi lovit între ei, potrivit Agerpres.

''Mă aflam la nuntă la un restaurant din Comana și acolo, pe terasă, e o terasă mare, l-am văzut pe Marin Anton. Am trecut pe lângă el și recunosc că am avut un schimb de replici mai dur, dar de la asta și până la acuzații de lovire e cale lungă, nu l-am atins nici măcar cu un deget. Acolo erau aproape șapte sute de invitați care pot confirma că nu l-am lovit pe Marin Anton. Caută să creeze scandal, acum văd la televiziuni că PNL îmi cere demisia. Eu stau pe presă bătăuș? E prea mult, nu am lovit niciodată pe nimeni și ziariștii care mă cunosc de 25 de ani pot confirma acest lucru, nici măcar atunci când s-au scris fel de fel de articole despre mine nu am ripostat, nu am făcut observație cuiva, nici măcar nu am ridicat tonul!'', a spus Niculae Bădălău, care a menționat că discuțiile în contradictoriu nu au fost pe teme politice, ci discuții de familie, iar faptul că nu s-a ajuns la lovire îl pot confirma toții invitații.

***

De altfel, disputele verbale nu îi sunt necunoscute lui Niculae Bădălău, după cum povestește senatorul USR Mihai Goțiu care, la rândul lui, a fost agresat săptămâna trecută.

Mihai Goțiu spune că Niculae Bădălău i-a amenințat cu bătaia și pe el și pe Nicușor Dan în luna februarie, chiar în Parlament.

"Oameni buni, intimidarea fizică și verbală e marcă înregistrată PSD. Senatorul PSD Nicolae Bădălău, cel acuzat acum de violențe la Giurgiu, ne-a amenințat cu bătaia, pe mine și pe Nicușor Dan, în februarie, chiar în Parlament! (...) Nu știu ce s-a întâmplat, aseară, la Giurgiu, dar mi-am amintit primul episod de amenințare pe care l-am trăit în Parlamentul României. S-a întâmplat în Biroul Permanent Reunit de pe 1 februarie, în contextul protestelor din Piața Victoriei. Am relatat atunci, aici, pe Facebook, cum după ce l-a numit pe Nicușor Dan ”dobitocul ăla căruia îi dă una”, Niculae Bădălău m-a făcut ”golan”... Atunci am evitat repriza de ”parte în parte” la mustață", își aduce aminte senatorul.

 

"Cum să nu treacă PSD la argumentul pumnului în gură într-un studio de televiziune ori la o nuntă, dacă asemenea comportamente sunt tolerate și lăsate nesancționate chiar în Parlamentul României? Și ne mirăm apoi că violența se transmite în societate?", se întreabă Goțiu pe Facebook.

 

Mihai Goțiu a insistat că va merge până la capăt cu plângerea penală împotriva lui Mirel Palada, că se va consulta cu avocații pentru a vedea ce daune va solicita în civil, "cu precizarea că banii îi voi dona unei asociații care luptă împotriva violenței". Senatorul USR este de părere că singurul răspuns la violența e justiția, iar în cazul politicienilor, justiția poate fi dublată de sancțiunea publică, la vot.

***

update PNL a cerut PSD să-l excludă din partid pe președintele executiv Nicolae Bădălău și să se delimiteze public de "acest comportament agresiv" al social-democratului.

"Observăm că în PSD agresivitatea a devenit o obișnuință, un modus operandi. Cerem actualului partid de guvernământ sancționarea lui Nicolae Bădălău, președinte executiv al PSD, chiar excluderea acestuia din partid. Este de neacceptat ca un lider marcant al unui partid politic să agreseze fizic o altă persoană. Dacă zilele trecute fostul purtător de cuvânt al Guvernului Ponta, Mirel Palada, a agresat fizic un reprezentat al USR, acum a venit rândul unui alt politician tot din zona Opoziție, dar din PNL", se arată într-un comunicat al PNL.

"PNL consideră ca total neacceptabilă atitudinea lui Nicolae Bădălău și constată, din nefericire, că singurul argument al actualei guvernări este apelul la forță. Pumnul, în realitate, a devenit pentru PSD singurul argument! Facem apel la PSD să nu evite luare unei decizii de sancționare a lui Nicolae Bădălău, agresivitatea nefiind atributul unui partid care conduce România și care se vrea responsabil. Solicităm PSD delimitarea publică față de acest comportament agresiv!", mai menționează comunicatul.

***

Deputatul PNL Marin Anton a declarat, duminică, pentru Mediafax că președintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, alături de care a participat sâmbătă seara la o nuntă, l-a înjurat, amenințat și l-a lovit "cu un pod de palmă peste gură".

"Nu știu de la ce a pornit, nu știu ce a avut cu mine. Eu nu am zis nimic. Totul a durat trei minute. Eram la nuntă, s-a repezit la mine, m-a înjurat de măicuța mea, m-a amenințat și a culminat venind la noi și mi-a dat un pumn, așa, un pod de palmă în gură”, a declarat Marin Anton pentru Mediafax.

Liberalul a mai povestit că, în momentul în care a ajuns la nuntă, Niculae Bădălău se afla deja la eveniment și, imediat cum l-a văzut, a început să îl jignească.

"M-a înjurat, a vorbit multe și nevrute... Nu știu dacă era beat sau nu, pentru că eu abia ajunsesem la nuntă și nu apucasem să beau nicio gură de apă", a mai spus Marin Anton.

Poliția a confirmat incidentul și a precizat că această cauză urmează să fie preluată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

"Avem o sesizare a unei persoane de 57 ani din Grădinari, județul Giurgiu, care reclamă că a fost agresat în cadrul unui eveniment privat de un alt bărbat. Avem dosar pentru loviri și alte violențe si amenințare. Cauza urmează să fie preluată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ)", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Giurgiu pentru Mediafax.

Pumnul, arma politicienilor

Tot în această săptămână, senatorul USR Mihai Goțiu, a fost bătut de fostul purtător de cuvânt al Guvernului Ponta, Mirel Palada.

Mihai Goțiu a depus, joi, plângere la Poliție, după ce, miercuri seara, în pauza publicitară a unei emisiuni a postului de televiziune B1 TV, a fost lovit cu pumnii și picioarele de către Mirel Palada.

"Analizele constată faptul că a avut loc agresiunea, sunt leziunile la buză și la picior, nu e ceva grav, dar fac dovada agresiunii", spunea Goțiu la ieșirea de la Institutul de Medicină Legală "Mina Minovici".