Dacian Cioloș a demisionat din funcția de președinte al grupului Renew Europe din Parlamentul European, iar membrii acestuia vor începe în scurt timp procesul de alegere a unui nou lider.

„Calendarul și modalitatea prin care va fi ales un nou președinte vor fi stabilite mâine (miercuri - n.r.)”, a spus marți Malik Azmani, prim-vicepreședinte al grupului Renew, care a fost desemnat președinte interimar după demisia lui Cioloș.

Mai multe detalii vor fi oferite miercuri, dar Azmani a estimat că perioada în care va fi ales un nou președinte va fi de ordinul săptămânilor, nu a lunilor.

După congresul din week-end, când a fost confirmat ca președinte al USR PLUS, Dacian Cioloș a reiterat că va renunța la șefia grupului din Parlamentul European pentru a se concentra pe activitatea partidului. 

„Am anunțat asta încă din campanie. Mi-am informat deja colegii din grupul Renew că renunț la poziția de președinte al grupului. Mâine (luni - n.r.) voi merge la Strasbourg să am o discuție directă cu ei, cu președinția grupului, ca să organizăm și acolo alegerile pentru președintele grupului și voi fi aici - acesta e pariul pe care l-am făcut cu mine însumi și aceasta e promisiunea pe care am făcut-o celor care m-au votat”, a spus Cioloș într-o conferință de presă susținută duminică la sediul partidului.

Grupul Renew a confirmat demisia lui Cioloș, menționând că acesta își va continua activitatea de europarlamentar în delegația USR PLUS din cadrul grupului.