Marius Budăi, noul ministru al Muncii, spune că nu crede că mai sunt salarii la nivelul salariului minim, cu toate că datele statistice arată că aproximativ 46% dintre angajații din România sunt plătiți cu salariul minim pe economie.

"Nu. Impactul bugetar va fi calculat doar cu plus pentru bugetul de stat, pentru că noi vom colecta (taxe - n.r.)", a spus ministrul Muncii, întrebat dacă a fost calculat impactul bugetar al majorării salariului minim brut.

De asemenea, întrebat care este efortul bugetar pentru salariile plătite din bugetul statului, Budăi a spus: "Nu cred că mai sunt salarii la nivelul salariului minim. Vom vedea, nu am impact acum, nu am calculat".

Totuși, cifrele îl contrazic total pe ministrul Muncii. Aproximativ 46% dintre angajații din România sunt plătiți cu salariul minim pe economie, iar cei care câștigă peste 700 de euro reprezintă doar 16% din total, se arată într-un studiu privind dinamica pieței muncii la nivelul principalelor industrii angajatoare, realizat de Patronatul Investitorilor Autohtoni (PIAROM) cu sprijinul Inspecției Muncii, citat de economica.net.