Comisia pentru Muncă a Camerei Deputaților a adoptat marți un raport favorabil pentru abrogarea pensiilor speciale, cu excepția celor ale militarilor și ale polițiștilor.

Potrivit unui amendament al președintelui Comisiei, Adrian Solomon (PSD), Avocatul Poporului, membrii Academiei Române, parlamentarii, judecătorii, procurorii, personalul auxiliar din justiție, funcționarii Curții de Conturi, aviatorii, diplomații, foștii președinți ai României, artiștii și sportivii își vor pierde pensiile speciale.

UPDATE: Dar, după votul din comisia de specialitate, PSD a reacționat, susținând - la fel ca și PNL în cazul reducerii TVA - că inițiativa deputatului Adrian Solomon nu reprezintă poziția partidului.

„PSD se opune categoric eliminării indemnizațiilor de merit pentru artiști și sportivi, precum și a drepturilor altor categorii profesionale și va vota împotriva acestui amendament la ședința de plen de mâine. 

Domnul Adrian Solomon nu a avut mandat din partea PSD pentru promovarea acestui amendament. Nu a existat niciodată vreo discuție în interiorul partidului despre acest subiect, iar astfel de poziții singulare nu reprezintă punctul de vedere al PSD”, a comunicat formațiunea politică.

Proiectul de lege va primi votul final al Camerei Deputaților miercuri. 

Și președintele Klaus Iohannis a explicat că "pensiile speciale trebuie la un moment dat eliminate, fiindcă nu putem să avem mai multe categorii de beneficiari de pensii după criterii diferite".