România are un grad de absorbție a fondurilor europene de 90% pentru exercițiul financiar 2014-2020, afându-se pe locul 4 în UE, spune premierul Marcel Ciolacu.

El a transmis într-un mesaj pe Facebook faptul că "această premieră istorică a fost salutată astăzi la București de comisarul european pentru coeziune și reforme, Elisa Ferreira", aflată în vizită în țara noastră.

Ciolacu a mai scris că Elisa Ferreira "ne-a încurajat să continuăm dezvoltarea capacităților administrative și să gândim pe mai departe programe de specializare economică și tehnologii din ce în ce mai sofisticate, pentru a trece de la etapa de dezvoltare a infrastructurii la cea de economie producătoare de bunuri cu mare valoare adăugată".

Reamintim că, din cauza condițiilor meteo nefavorabile, vizita programată luni în Galați a comisarului european pentru coeziune și reforme, Elisa Ferreira, s-a anulat, după ce județul a fost lovit de un Cod roșu de viscol. Pe agenda a rămas doar întâlnirea de la Guvern cu premierul român.