Comisia de afaceri juridice a Parlamentului European a validat candidatura Adinei Vălean, precum și a propunerilor de comisari înaintate de Franța și Ungaria. Cei trei comisari desemnați vor fi audiați joi în comisiile de specialitate.

„Doamna Adina Vălean tocmai a primit votul în unanimitate din partea Comisiei JURI, adică certificatul de integritate”, a anunat premierul Ludovic Orban, chiar în ședința comisiilor pentru afaceri europene din Parlamentul de la București, în timpul audierii Adinei Vălean.

Comisia JURI a analizat marți, la Bruxelles, într-o reuniune extraordinară, „conflictele de interes potențiale sau reale” ale comisarilor desemnați de Franța, România și Ungaria, într-o ședință cu ușile închise.

Și propunerile Franței (Thierry Breton) și Ungariei (Oliver Varhelyi) au primit avizul pozitiv, a confirmat, pe Twitter, Jaume Duch, purtătorul de cuvânt al Parlamentului European.

Comisia Juridică a blocat, anterior, candidatura Rovanei Plumb, propusă de guvernul condus de Viorica Dăncilă pentru poziția de comisar european din partea României.