Administrația Prezidențială a solicitat vineri, în numele președintelui Klaus Iohannis, CNA să își respecte propria lege de funcționare și să emită decizia privind normele și regulile de reflectare a campaniei pentru referendum.

Deși Legea audiovizualului nr. 504/2002 prevede clar că CNA este autorizat să emită ”normele și regulile de reflectare a desfășurării campaniilor electorale și a celor pentru referendum”, Consiliul nu și-a respectat această obligație legală, deși intrăm în ultima săptămână de campanie pentru referendum, a anunțat sâmbătă Administrația Prezidențială.

De asemenea, a fost solicitată adoptarea de către CNA, cu celeritate, a unei recomandări de difuzare a unui spot audio-video realizat de Administrația Prezidențială, în regim de anunț de interes public, către televiziunile naționale și locale.

Acest spot are în vedere informarea și creșterea gradului de conștientizare a importanței referendumului.

”Președintele Klaus Iohannis consideră că refuzul CNA de a-și îndeplini atribuțiile îi afectează în mod direct pe cetățenii României, pentru că dreptul la informație este un drept prevăzut și garantat expres prin Constituție. Toate autoritățile publice sunt obligate să respecte Constituția, orice nerespectare a legii, cu atât mai mult a Legii fundamentale, fiind un abuz”, se arată în comunicat.