Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, susține că nu a săvârșit nicio faptă de natură penală sau de corupție și că și-a desfășurat mereu cu integritate și cu dedicare activitatea.

Chesnoiu a scris pe pagina lui de Facebook, după ce DNA l-a acuzat de abuz în serviciu la trucarea unui concurs de angajare, că a luat următoarele decizii:

"Le solicit tuturor deputaților din toate partidele vot pentru ridicarea imunității parlamentare, deoarece eu consider că suntem cu toții egali în fața legii și vreau să am posibilitatea de a elimina orice potențială suspiciune! Mă retrag din funcția de ministru - nu vreau să planeze nicio suspiciune asupra activității mele guvernamentale. De asemenea, mă autosuspend din Partidul Social Democrat", a scris acesta.

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a luat act de anunțul demisiei lui Adrian Chesnoiu din funcția de ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a transmis Biroul de presă al Executivului.

"Guvernul României își menține angajamentele de a asigura standardele de integritate și profesionalism necesare bunei funcționări a Executivului", se mai arată în poziția exprimată de Guvern.

Și PSD a transmis printr-un comunicat de presă că, pe durata întregului mandat de ministru,  Chesnoiu și-a îndeplinit sarcinile în mod profesionist și cu integritate, fiind unul dintre cei mai eficienți membri ai actualului Guvern. 

"PSD va respecta deciziile luate de domnul Chesnoiu. Conduita onorabilă a acestuia, de a se retrage prompt din toate funcțiile deținute în Guvern și în partid, va permite instituțiilor abilitate să facă cercetările necesare cât mai rapid, pentru a înlătura astfel orice suspiciune asupra activității sale", spune social-democrații.