Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) anunță că a realizat, pentru prima dată în istoria acestei instituții, "Registrul fiscal al partidelor politice înscrise la Tribunalul Municipiului București".

Potrivit unui comunicat de presă transmis de AEP, demersul face parte din seria acțiunilor permanente de deschidere și transparentizare a finanțării partidelor politice instituite de președintele AEP, Constantin-Florin Mitulețu-Buică.

De asemenea, pentru a veni în sprijinul formațiunilor politice și pentru a transparentiza sursa de finanțare provenită din subvențiile acordate de la bugetul de stat, AEP realizează în prezent un program pilot ce urmează a fi implementat începând cu luna ianuarie 2021.

În perioada 2018-2020, AEP a implementat Proiectul Argus Integritate, etică, transparență, anticorupție în finanțarea partidelor politice și a campaniilor electorale, care a avut drept scop creșterea transparenței, eticii și integrității în cadrul Autorității Electorale Permanente, contribuind la implementarea obiectivului 3.5 din cadrul Strategiei Naționale Anticorupție 2016-2020.

La finalizarea Proiectului Argus, specialiștii AEP împreună cu experți externi, inclusiv din mediul academic, au realizat și publicat Ghidul bunelor practici privind finanțarea partidelor politice.